avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credite pentru jocuri online
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credite pentru jocuri online

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie: sotul este pasionat de jocurile online, de curand am aflat ca joaca pe bani. In acest scop a facut mai multe credite. Eu nu am stiut si nu am girat aceste imprumuturi, dar as vrea sa va intreb daca exista posibilitatea ca bancile, in cazul in care el nu va mai plati aceste datorii, sa se indrepte impotriva mea. Suntem parintii a doi copii minori. Pentru copii exista un risc? Vor mosteni aceste datorii in cazul in care el nu achita? Si ar mai fi o intrebare, din punct de vedere legal, in calitate de sotie, am dreptul sa cunosc despre ce sume este vorba? Va multumesc.
Spuneti ca facut mai multe credite ...Unde loe-a facut si cu ce a girat ? de unde stiti cau cum de ati ajuns la concluzoa ca sumele imprumutate sunt de o valoare ca sa va puna in pericol stabilitatea financiara ? Poate ar fi mai bine sa aveti o discutie deschisa cu el...si sa gasiti o solutie comuna...asta pana la divort ! Sau poate sa-l consiliati si, cine stie, poate ii purtati noroc si castiga :)
Daca nu aveti bunuri comune cumparate impreuna nu patiti nimic deoarece banca nu are ce sa va faca.
Este creditul lui personal si il va achita singur.

Daca aveti un apartament cumparat si este bun comun banca va cere partajul si va lua banii care i se cuvin lui.
gi-jane, proba practica arata ca un partaj se judeca pe active si pe pasive, care se vor imparti in mod egal

Nu toate bunurile sunt comune, cum nu toate datoriile sunt comune, iar prezumţia de contribuție egala poate fi răsturnată.
Da, practic problema juridica se situeaza acolo unde daca nu exista bunuri comune nu se poate lua ceva de la celalalt sot care nu are legatura cu creditul.
Solutia dv. este divortul si partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei pentru a va consolida si proteja dreptul de proprietate. Daca exista credite facute de unul din soti in timpul casatoriei care nu se achita la scadenta, banca va executa bunurile , ori va deschide ea insasi partajul si nu va astepta sa dovediti dvs., ca imprumutul a fost facut in interes propriu al sotului debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii noemi2 noemi2 Buna ziua, as dori un sfat ce se mai poate face in urmatoarea situatie: -datorita problemelor de sanatate grave, a trebuit sa optez pentru pensionare care a ... (vezi toată discuția)
Credit si divort recs recs sunt casatorit de 15 ani si in urma mai multor neintelegeri am ajuns in prag de divort. Momentan locuim despartiti As vrea sa scot un credit pentru nevoi ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil major boonik boonik Buna,sunt tot eu maria,in cazul in care ai mei divorteaza..si noi avem 2 credite la 2 banci,carduri de credit si produse achizitionate in rate..toate pe numele ... (vezi toată discuția)