avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor, pensie de întreținere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor, pensie de întreținere

Buna ziua
va rog daca se poate sa ma lammuriti cumva intro mica problema
un verisor deal meu sa casatorit si sotia lui la parasit instantaneu fara nici un motiv
are un copilas mic de 2 anisori si momentan sta cu tatal,si el este pe somaj in italia,dar sta in romania
exista posibilitatea ca la procesul de divort legea sa ii rupa o anumita suma de bani din somaj care i se vor aloca fostei lui sotii?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:27, 7 Martie 2016
Daca copilul ramane la tata prin hotarare judecatoreasca mama nu are absolut niciun drept la bani deoarece pensia de intretinere o primeste minorul la parintele unde se afla.
Deci, mama va fi obligata la pensie catre minor.
Omul intreaba ce se intampla dupa divort, cand copilul va sta la mama, asta rezulta din

momentan sta cu tatal


Solutia depinde de cererile care se fac in dosar.

Daca copilul are locuinta stabilă la tata, mama va fi obligată la plata pensiei.

Daca mama solicita si instanță apreciază ca poate stabili locuinta minorului la mama, atunci tatăl poate fi obligat la plata pensiei de întreținere raportat la nivelul realizate sau la minim pe economie daca nu realizeaza venituri.
marcusdedu a scris:

exista posibilitatea ca la procesul de divort legea sa ii rupa o anumita suma de bani din somaj care i se vor aloca fostei lui sotii?

De ce vă frământă această întrebare?
CARE ESTE LOGICA ÎNTREBĂRII?
Șomajul este temporar, copilul este în grija tatălui, și acesta ar fi îndreptățit să o dea în judecată pe mamă, să fie obligată să-i plătească copilului pensie de întreținere.
Dacă instanta de judecată dispune plata unei pensii de întreținere de către tată, atunci se va raporta la veniturile acestuia. Dacă ia șomaj și se dovedește în instanță acest fapt instanța se va raporta la venitul din șomaj și la alte venituri (dacă mai are).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie acordata mamei chiar daca este in somaj? ContSters164616 ContSters164616 as dori sa stiu daca sunt temporar in somaj, as putea sa pierd custodia copilului? (vezi toată discuția)
Intrebare despre divort cu minor roxadri09 roxadri09 am o intrebare...eu si sotul meu avem un bebe de 1 anisor...nu avem nici un an de casnicie.el petrece ff multe ore la bere.nu sta cu noi ,nu ne acorda atentie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmin carmin buna ziua, sunt o mamica disperata,am doi copii,unul mic de doar doi ani,am pierdut serviciul dupa cei doi ani de stat ac.cu copilul,intru in somaj,voi avea ... (vezi toată discuția)