avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Club privat - legislatie, conditii, piedici
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Club privat - legislatie, conditii, piedici

As dori sa stiu care sunt exact pasii pentru a deschide un club privat (cunoscutul concept "country club"). Un spatiu destinat unui numar limitat de membri admisi de catre conducerea clubului in baza unor criterii stabilite si a unei cotizatii.

Ma intereseaza dupa deschiderea acestui local sa stiu care este maniera de inregistrare a platilor efectuate in afara cotizatiei (pentru consumul unor bauturi), care sunt conditiile legate de fumatul tutunului (atat tigari normale, cat si trabucuri), dar si ce piedici exista.

Acest spatiu este clasificat ca proprietate privata, spatiu privat? Pot interzice accesul autoritatilor in cazul in care acestea nu au mandat de perchezitie? (asemenea unui apartament normal)
Cel mai recent răspuns: sabynp , utilizator 00:59, 10 Martie 2016
1.Infiintezi o asociatie in temeiul OG 26/2000 privind asociatiile si fundatiiile, trebuie sa fiti minim 3 membri fondatori.
In statut vei putea prevede care vor fi criteriile pentru ca alte persoane sa devina membri ai acestei asociatii si astfel iti vei putea selecta membri care vor frecventa clubul. Clubul va fi organizat in sediul asociatiei.
2.Pentru vanzarea de bauturi/ tigari etc, va trebui fie sa infiintezi o societate cu sediu si punct de lucru in sediul asociatiei, fie sa accepti deschiderea unui punct de lucru al unei alte societati, care are in obiectul de activitate vanzarea de bauturi/ tigari.
Infiintarea acestui bar presupune autorizari si avize (sanitare-ISU, primarie, acordul vecinilor etc)
3.Legislatia Romaniei se aplica pe tot teritoriul tarii, asa ca in privinta fumatului, trebuie sa aplici legislatia care va intra in vigoare la 16.03.2016 si care interzice fumatul .
4. Accesul organelor de control nu poate fi interzis, mai ales daca acolo se desfasoara o activitate economica(ma refer la vanzarea de bauturi/tigari, etc.)
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Nu ma ajuta foarte mult raspunsul dumneavoastra avand in vedere ca cele doua criterii de constituire a unui country club/gentlemen's club nu sunt satisfacute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Country club Bota_Mihai Bota_Mihai Infiintarea unui country club in care nu se desfasoara economica... se plateste o taxa de inscriere si lunar cotizatie(bautura este inclusa in cotizatie).... ... (vezi toată discuția)
Desfasurare activitate comerciala in cadrul unui fan club lidiadaria lidiadaria Buna ziua, In urma cu ceva timp mi-am deschis o cafenea, majoritatea clientilor sunt fumatori peste 90% si in general aceeasi, sunt fideli :), acum cu noua ... (vezi toată discuția)
Deschidere pub/lounge Cata100 Cata100 Buna ziua , doresc sa deschid un Pub/Lounge care sa fie cu narghilea, bauturi si etc. Imi puteti spune care sunt pasii necesari si aprobarile de care am ... (vezi toată discuția)