avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz si deplasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz si deplasare

tatalui meu i s-a cerut dermisia,din motiv de restructurare personal dar nu a vrut sa sermneze preavizul iar firma i-a trimis prin posta actele necesare. in momentul in care a ridicat de la posta actele ( trimise in regim de urgenta) se considera ca este in preaviz chiar daca el nu a facut o cerere in acest sens?
in momentul in care a refuzat demiterea i s-a adus la cunostiinta k are varianta de a pleca in deplasare. mai este valabil preavizul in acest caz?
este considerata perioada de preaviz chia daca nu face o cerere ci doar a ridicat de la poata actele?( asa i-a spus angajatorul). eu cred ca se intentioneaza absentarea lui 3 zile si concedierea. ce sa faca in acest caz?
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
livialina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 7 Martie 2016
Preavizul pentru ce este, demisie sau concediere?

Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele, sens in care , locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

Durata detasarii /delegarii nu prelungeste durata preavizului.
din cate stiu eu preavizul este in baza art 65. ma intereseaza daca se considera ca este in perioada de preaviz din momentul in care a ridicat actele de la posta si mai are 20 zile in firma. presupun ca in perioada de preaviz ii sunt respectate toate drepturile si poate ataca in instanta aceasta decizie. deplasarea se poate produce in perioada preavizului presupun.
V-am explicat anterior ca, pe durata preavizului va pastrati toate drepturile si obligatiile, iar delegarea se va face pe durata preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru unombun unombun O simpla intrebare: in conditiile in care lucrez in ture,iar turele sint scurtate la 5h 30\' in asa fel incit cu orele din weekendul lucrator 11h simbata+11h ... (vezi toată discuția)
Locul de munca alexia13 alexia13 care sunt conditiile in care un angajator poate transfera un angajat de pe un post pe altul fara acordul acestuia din urma? (vezi toată discuția)
Conflict de munca - concediere abuziva deimos deimos Buna ziua, Am nevoie de un sfat pentru a solutiona un conflict de munca. Pe scurt, angajatorul meu ma ameninta cu concedierea daca nu accept sa plec in ... (vezi toată discuția)