avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare prin instanta - sulta platita, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare prin instanta - sulta platita, lipsa dovezi

Buna ziua.Am divortat in urma cu 3 ani,iar sotul meu a parasit domiciliul.Eu i-am dat banii pe jumatatea lui de casa(pt ca figuram amandoi pe contractul de vanzare- cumparare),iar el a plecat in strainatate,promitand ca se intoarce in cateva luni sa prefectam actele,eu ramanand in continuare in casa,alaturi de cei doi minori pe care ii avem impreuna si pt care am obtinut eu custodia totala.El nu a mai venit in tara si nici nu mai stiu nimic de el de atunci.Nu a platit nici pensia alimentara stabilita prin lege.Ce pot sa fac pt a-mi reveni mie in acte intreaga casa?Eu am inceput sa-i fac imbunatatiri si mi-e frica sa nu se trezeasca intr-o zi cu pretentii.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:13, 8 Martie 2016
Puteati formula cerere la instanta ptr.hotarare care sa tina loc de act autentic doar daca aveati un inscris, altfel pe cale amiabila la notar sa recunoasca prin act autnetic.
Dar sulta se poate compensa din pensia alimentara pe care mi-o datoreaza si pe care nu am vazut-o niciodata?
In toate cazurile, vazand ca trebuie sa il gasiti pe sot ca sa il dati in judecata, mai degraba gasiti-l si negociati cu el.
Daca vine sau nu nu conteaza, insa de gasit trebuie sa-l gasiti. Si atunci, nu mai vine vorbiti cu el sa rezolvati amiabil?
El este plecat din tara inca de la divort.Nu am cum sa-l gasesc pt ca si nr de telefon l-a schimbat.Nici pe copii nu i-a sunat inca de atunci.Am incercat sa dau de el,dar nu am reusit.Stiu doar ca e in Cehia
mirela4545 a scris:

Dar sulta se poate compensa din pensia alimentara pe care mi-o datoreaza si pe care nu am vazut-o niciodata?

Sulta nu se poate compensa din pensia alimentara.
Dumneavoastra i-ati platit o sulta cand i-ati dat "platit" jumatate din casa.
Iar pensia alimentara nu vi-o datoreaza dvs. ci copilului.
Daca nu dati de el poate insemna si ca a patit ceva, poate este retinut sau chiar mai rau! Cineva din familia lui trebuie sa aiba cunostinta despre situatia lui dar poate nu vor sa va informeze.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua! Povestea mea incepe cu fosta nevasta, cu care am fost casatorit 7 ani, in urma casatoriei a rezultat o fetita. in urma cu 2 ani jumatate am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara + credit ipotecar IuliaEftimie IuliaEftimie Divortata in 2009 cu un minor in intretinere. Pensie alimentara platita pana in 2010. Nu exista partaj. Am credit ipotecar pe apartament, platit la zi, ... (vezi toată discuția)
Incepand de cand se plateste pensia alimentara? bella133 bella133 Buna ziua!Eu si sotul meu suntem in divort.Nu mai locuim impreuna de un an si 9 luni,el fiind plecat din tara.In momentul in care ne.am separat fizic,eu am ... (vezi toată discuția)