avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Presatare serviciu constructii la negru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Presatare serviciu constructii la negru

Buna ziua! Am si eu o problema legata de prestarea unor servicii (finisari ale unei constructii)
In urma unei discutii cu o alta persoana fizica am convenit la efectuarea unor finisari ale imobilului proprietate a beneficiarului. Suma convenita pentru toata "lucrarea" a fost de 7000 ron. Am efectuat 70% din lucrare (echivalentul a 4900 ron) dar nu am incasat decat 1800 ron. Beneficiarul, dupa efectuarea a 70% din lucrare a afirmat ca nu ii sunt pe plac anumite finisaje (tavanul de gipscarton avea pe o lungime de 6m avea o deviere de 5mm), reclamatie pe care am remediat-o fara plata si am suportat si plata materialelor adica din cei 1800 ron-1500 ron i-am primit numerar iar 300 ron cat a estimat el ca ar fi costul materialelor deteriorate. Acum beneficiarul a facut o plangere la FISC si am primit o instiintare precum ca trebuie sa ma prezint la sediul lor pentru furnizarea unor date.
As dori sa mentionez ca persoana in cauza are antecedente si cu alti prestatori de munca la negru pe care nu i-a platit, intreaga casa fiind construita si finisata astfel.
Imi puteti spune ce as putea pati eu ca prestator de serviciu si el ca beneficiar in urma aceste plangeri. De asemenea as vrea sa depun eu acum o plangere importiva lui. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:28, 6 August 2009
Eu va sfatuiesc sa procedati astfel: sa mergeti la fisc si sa declarati ca nu il cunoasteti pe respectivul individ ! Si sa uitati de existenta lui mizera pe pamant fiindca va veti pierde timpul si banii! Atata timp cat nu ati semnat nici un contract si cat nu aveti nici o dovada ca materialele cumparate de dvs au intrat in acea constructie , nu va veti putea recupera nici un ban. este cuvantul dvs impotriva cuvantului lui!
Cei de la fisc nu va pot amenda sau pune sa platiti impozit cat timp nu pot demonstra ca dvs ati efectuat acea lucrare de renovare.
Altadata sa incasati avans la lucrare si bani pentru materiale proportional pe etape de lucru!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscul si cavoul din ograda bisericii fredvasilescu fredvasilescu Buna ziua, Studiu de caz: Am un var in mediul rural care se ocupa, pentru asigurarea mijloacelor de subzistenta, cu constructia de cavouri. Cei care ... (vezi toată discuția)
Contract pentru constructia unei case antecume antecume Buna ziua, O sa va descriu mai intai situatia despre care vreau unele detalii. Am incheiat in urma cu aproximativ un an, un contract cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Am terminat lucrarea si nu imi da banii ralucaizabella ralucaizabella Buna seara avem un SRL(constructii) am facut un contract cu o persoana fizica prin banca pentru finisarea casei cu materialele mele,in acest timp persoana ... (vezi toată discuția)