avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj, cum pot face acte de coproprietate pe o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj, cum pot face acte de coproprietate pe o casa care inca nu este achitata

Buna ziua! Am si eu o intrebare. Traiesc in concubinaj de 5 ani, acum 4 ani sotul meu a achizitionat un apartament in care locuim, in rate. Pe actul de vanzare-cumparare este trecut doar el. mai avem de platit 6 ani de rate, dar sotul meu acum se gandeste ca intr-un fel sa ma treaca si pe mine in acte pt a nu venii rudele sale la mostenire in cazul in care lui i se intampla ceva. el neavand copii, doar copilul cu care am venit eu in aceasta relatie. Intrebarea este: cum putem face ca si eu sa devin co-proprietar al acestui imobil. Va multumesc, anticipat. O zi frumoasa va doresc
Cel mai recent răspuns: adorama , utilizator 22:45, 7 Martie 2016
simplu, cu un act de vanzare sau donatie catre dvs prin care deveniti coproprietar. va trebui probabil si acordul bancii.
Nu-i asa de simplu, ca-i simulat. Depinde daca ati contribuit cu bani la rate sau nu.
E fezabil si un testament, depinde ce alte rude mai are in viata acum.
Mentionez: apartamentul nu este in totalitate achitat, este cumparat de la administratia fondului imobiliar. La rate contribuim amandoi, nu suntem cu banii separat. cat despre rude este vorba despre surorile sale dintre care una dintre ele este si girantul. Dupa cate stiu o donatie poate fi atacata in instanta. el vrea ca intr-un fel sa devin co-proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Partaj cu sulta freeanifer freeanifer Doua surori sunt singurele mostenitoare ale mamei lor de la care primesc un apartament. Una din surori vrea sa ramina cu tot apartamentul platiindu-i ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui imobil pe numele unuia din copii nebunatica_id nebunatica_id Am si eu o nelamurire ... socrii mei vor sa-i treaca apartamentul in care locuiesc, proprietate personala, pe numele sotului meu, unul dintre copii, ei fiind ... (vezi toată discuția)