avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt

Buna seara,astazi am fost cu un prieten in bershka sa isi cumpere ceva,eu am vazut ceva ce mi-a placut si fara sa gandesc am bagat in ghiozdan ,si cand sa ies a tiuit alarmele,a venit paznicul la mine si nu a apucat sa ma intrebe ce am in rucsac i-am spus eu totul,a venit o fata de la bershka si imi zicea ca suntem o banda etc..Domnul de la paza era amabil si mi-a spus sa nu mai fac ca nu se intampla nimic o sa dau niste declaratii la politie si in cel mai rau caz,o sa platesc o amenda. A venit politia,mi-a luat dclaratii,si la sfarsit mi-a spus sa vin maine cu unul din parinti ( am 17 ani ) ,si sa vin si cu bani la mine sa platesc ,la brshka ce am luat,am spus bine o sa vin,si i-am spus daca o sa imi faca dosar penal,si politistul imi zicea ca da o sa imi faca dosar etc,dar un jandarm mi-a zis ca judecatorul va hotari asta,si a ramas ca maine sa ma duc cu unul din parinti sa platesc ce am luat de la bershka dupa sa vad ce mai imi face. Intrebarea mea e urmatoarea,ce as putea sa patesc ? Oare as putea sa scap decat cu o amenda ?
Se va intocmi dosar penal pentru furt, avand in vedere ca erati minor la momentul savarsirii faptei, daca veti fi trimis in judecata, instanta va lua fata de dvs o măsură educativă neprivativă de libertate.
Si acel dosar penal cand va disparea din cazier ? Pot sa mai dau de permis ?
O sa puteti, dar trebuie sa va lasati de ciordit ca altfel ajungeti la puscarie si nu o sa mai aveti ce conduce acolo.
Asta sigur nu se va mai intampla,mi-am invatat lectia. Inca odata ma repet daca nu deranjez,as putea sa scap doar cu o amenda fara dosar penal ?
Nu scapati fara dosar penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntamplare neplacuta la un festival bigpoppa bigpoppa In urma cu cateva zile, am venit la bucuresti pentru un festival urban. Acolo am avut o intamplare neplacuta, eu grabindu-ma sa ajung pentru un artist anume si ... (vezi toată discuția)
Furt anonim1999 anonim1999 o intrebare pe care sper sa o intelegeti si la care as dori va rog un raspuns . am intrat la un concert cu plata seara unde dupa ce am vazut scena si am dat un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru materiale pirotehnice vlad93pk vlad93pk Sper ca am pus unde trebuie topicul. Nu am avut probleme cu legea si sper ca n-o sa am. Tot am cautat informatii despre acest subiect, dar tot nu m-am ... (vezi toată discuția)