avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA vanzare imobil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA vanzare imobil

Buna ziua,
In noiembrie 2015 am cumparat un apartament nou (blocul a fost finalizat in septembrie 2015) si acum ma gandesc sa-l revand. Stiu ca automat voi plati un impozit mai mare deoarece il detin de mai putin de 3 ani, dar eventualul cumparator va mai plati TVA pentru acesta?
Din cate am inteles, atat timp cat imobilul e considerat nou (pana la 31 decembrie 2016), orice potential cumparator ar trebui sa plateasca si TVA.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adrian_adrian18 , utilizator 17:59, 15 Martie 2016
Impozitul platit va fi de 3% din valoarea cu care apare la Taxe si Impozite.
Depinde ce fel de cumparator e. Ma documentez si revin cu un post suplimentar
Multumesc pentru raspuns.
Am uitat sa mentionez ca la cumpararea lui, am platit 5% TVA.
DonD a scris:

Ma documentez si revin cu un post suplimentar

Buna seara. Puteti sa-mi dati un raspuns referitor la intrebare?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 65000 euro la 31.12.2015 vdeny vdeny Buna ziua, Daca la 31.12.2015 am o CA=350000 lei, sunt cu 3%, din ce luna trec la platitor de impozit pe profit? Cursul euro este cel de la data de ... (vezi toată discuția)
Tva imobil antecontract Mariaandra28 Mariaandra28 Buna! Dacă cumpăr un apartament in bloc nou, iar antecontractul și plata integrală se face acum, in 2023 când TVA-ul e 5%, dar finalizarea blocului e in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am incheiat o promisiune bilaterala pentru un apartament ... vasilicap vasilicap Buna ziua Am incheiat o Promisiune bilaterala pentru un apartament intr un bloc nou in 2021 cu 5% tva. Am încheiat un act adițional in 2022 in care se ... (vezi toată discuția)