Buna ziua,in anul 2004 am dezbatut succesiunea dupa tatal meu.Eu avand 3 surori toate cele 3 surori au dat declaratie de renuntare la succesiune si am ramas cu tot ce a aprtinut tatalui meu(platindule cat mi-au cerut pentru drepturile lor).
Tatal meu impreuna cu 3 surori au mostenit padure care a fost revedincata si obtinuta la legea 169/1997 si legea 1/2000.
Aceasta padure nu am bagato la succesiune deoarece nu iesisem prin diviziune cu rudele tatalui meu.
As vrea sa stiu daca surorile mele care sunt casatorite in alte localitati indepartate este obligatoriu sa vina la dezbaterea succesiuni pe padure sau ma pot folosi de declaratia lor de renuntarea la dreptul lor de la tatal meu,indiscutabil eu le voi respecta dreptul lor.
Practica judecatoreasca este diferita.
Din punctul meu de vedere, nu este necesara citarea renuntatorilor, pentru ca asa cum rezulta din certificatul de mostenitor, dvs. sunteti singurul mostenitor al tatalui dvs iar surorile nu ar avea calitate procesuala pasiva.
Am vazut ca exista si unele instante care dispun citarea renuntatorilor. In acest caz, ele nu trebuie sa se prezinte la proces, pentru ca oricum nu ar mai avea niciun drept la mostenirea tatalui, iar instanta va partaja terenul intre dvs si surorile tatalui dvs.