avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua,in anul 2004 am dezbatut succesiunea dupa tatal meu.Eu avand 3 surori toate cele 3 surori au dat declaratie de renuntare la succesiune si am ramas cu tot ce a aprtinut tatalui meu(platindule cat mi-au cerut pentru drepturile lor).
Tatal meu impreuna cu 3 surori au mostenit padure care a fost revedincata si obtinuta la legea 169/1997 si legea 1/2000.
Aceasta padure nu am bagato la succesiune deoarece nu iesisem prin diviziune cu rudele tatalui meu.
As vrea sa stiu daca surorile mele care sunt casatorite in alte localitati indepartate este obligatoriu sa vina la dezbaterea succesiuni pe padure sau ma pot folosi de declaratia lor de renuntarea la dreptul lor de la tatal meu,indiscutabil eu le voi respecta dreptul lor.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
ilie65, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:57, 9 Martie 2016
daca au renuntat , nu mai au dreptul la nimic din partea tatalui. Depinde de dvs daca vreti su nu sa le dati ceva, dar drept nu mai au.
Practica judecatoreasca este diferita.
Din punctul meu de vedere, nu este necesara citarea renuntatorilor, pentru ca asa cum rezulta din certificatul de mostenitor, dvs. sunteti singurul mostenitor al tatalui dvs iar surorile nu ar avea calitate procesuala pasiva.
Am vazut ca exista si unele instante care dispun citarea renuntatorilor. In acest caz, ele nu trebuie sa se prezinte la proces, pentru ca oricum nu ar mai avea niciun drept la mostenirea tatalui, iar instanta va partaja terenul intre dvs si surorile tatalui dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Cristina Pielmus , Avocat
Daca au renuntat la succesiune, sunt straine de succesiune asa ca, nu mai au calitate procesuala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a mostenit de la parinti o suprafata de teren (padure) de 3,2 ha. Pentru aceasta suprafata are ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Consecinte renuntare la succesiune gratiand gratiand Buna. In 1997 bunica mea a murit si tatal meu a facut succesiunea in 1999. Surorile tatalui au renuntat la notariat in 1997 la succesiune dar aduc acum un ... (vezi toată discuția)