avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua,

Daca o companie este achizionata de alta si vechea companie isi schimba numele din cea veche in cea noua , prin ce metoda se poate realiza trecerea contractelor de munca ale angajatilor spre noua companie? Cum se poate realiza din punct de vedere legal acest lucru?

Multumesc anticpat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 10 Martie 2016
Firma veche se va desfiinta, nu va mai exista. Noua ni s-a propus , sa ne dam demisia si sa semnam noul contract cu noul proprietar. Vreau sa va intreb daca solutia asta este in regula, alta nu exista. Daca de exemplu iti dai demisia azi, se poate sa semnezi noul contract tot azi sau care este perioada legala ?
@Flav
Daca doriti puteti proceda si in acest mod. Nu vi se poate impune o astfel de metoda. Ar trebui sa fiti atenti ca acest mod de "trecere" de la o firma la alta sa duca la diminuarea drepturilor pe care le aveti in baza CIM si a contr colectiv de munca, daca e cazul.
Demisia presupune un preaviz de 20 zile lucr, insa angajatorul poate renunta in tot sau in parte la el. Un CIM se semneaza cel tarziu in ziua lucratoare anterioara datei inceperii activitatii. Incercati sa va sincronizati intocmirea documentelor, daca procedati in acest mod. eu nu va recomand acest lucru.

@freeelis
Actiunea are loc in 2016, iar vechiul cod s-a abrogat in 2003. Nu cred ca mai face cineva astfel de confuzii.
Modificarea CIM prin decizie colectiva nu este reglementata de lege si nici nu o recomand.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Florin Cioca, Consilier juridic
Este vorba despre "modificare unilaterala" si ,prin urmare, se poate face si printr-o decizie care de fapt este mai mult o instiintare a salariatilor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comasarea a doua institutii publice pensionatul pensionatul La comasarea a doua institutii publice se pastreaza cim si se intocmeste un act aditional la vechiul cim? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Conditie incheiere cim atunci cand sunt doua companii fuzioneaza globalremoteservices globalremoteservices Buna ziua, Compania noastra urmeaza sa incheie un contract de fuziune cu o alta firma ( unde vom avea 40% actiuni). As dori sa stiu in ce conditii se pot ... (vezi toată discuția)
Salariatii pot fi disponibilizati in situatia transferului de intreprindere? cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora, salariatii vechii societatii pot fi ... (vezi toată discuția)