avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai pot primi bonurile de masa pe ultima luna de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai pot primi bonurile de masa pe ultima luna de munca

Am lucrat la o firma care a hotarat sa se debaraseze de mine prin acordul partilor. In fiecare luna primeam bonuri de masa. Mi s-a dat salariul si mi s-a spus ca voi primi si bonurile de masa mai tarziu. A trecut ceva timp si n-am mai fot sunat pentru a-mi ridica bonurile de masa. Poate renunta angajatorul sa-mi mai dea bonurile de masa, pe care le primeam pana acum?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 9 Martie 2016
Bonurile de masa in baza a ce act intern se cordau, c.i.m., c.c.m. sau reg.intern?
nu stiu exact. Sa inteleg ca exista diferente intre modurile in care se acorda bonurile de masa?
Fiecare societate îşi are propriele reguli în ceea ce priveşte acordarea bonurilor de masă.
NU este o obligaţie a angajatorului să vi-le dea.
Uitaţi-vă pe fluturaşul de salariu din luna respectivă să vedeţi dacă v-au fost imozitate sau nu aceste bonuri. Dacă v-au fost impozitate trebuie să le primiţi.
Da, exista diferenta .
1. Daca acordarea bonurilor de masa este prevazuta in unul din documentele mentionate anterior, atunci angajatorul are obligatia sa vi le acorde .

2. Daca acordarea bonurilor de masa nu este prevazuta in unul din documentele mentionate anterior, atunci angajatorul nu are obligatia sa vi le acorde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa in preaviz kalinda kalinda Buna ziua, am vazut ca exista un subiect despre bonurile de masa in perioada de preaviz din 2010 si m-am gandit ca pana acum s-a mai schimbat codul muncii, ... (vezi toată discuția)
Taierea bonurilor de masa NicuB1979 NicuB1979 Buna ziua, lucrez la o firma de jocuri de noroc ( pacanele). Ne-a venit circulara cum ca trebuie sa lucram de Paste. Mentionez ca nu am semnat cum ca am fi de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de ajutor nu știu legile... am salariul ... darialin darialin Buna ziua! Am nevoie de ajutor nu știu legile... Am salariul minim și mărirea din ianuarie anul acesta cea de 135 lei nu am primit-o pe cardul de salariu. ... (vezi toată discuția)