avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare proces civil
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare proces civil

Buna ziua , am si eu pe rol un proces civil in care am depus contestatie la executare motivul fiind prescriptia , am fost scutit de plata taxei judiciare ,dar din pacate din cauza situatiei materiale nu am putut achita cautiunea iar procesul a fost suspendat pe 2 iulie 2015.Nu am depus recurs iar pentru saptamana viitoare am primit o noua citatie dupa aprox. opt luni.
In situatia data ce ar trebui sa fac sa mai pot prelungi suspendarea procesului ,deoarece in continuare nu am situatia materiala necesara pentru a achita cautiunea ,pentru ca din cate am mai citit ,este posibil ca procesul sa se incheie si sa fiu obligat sa platesc si cheltuieli de judecata conf.art 242.Oricum datoria este prescrisa dar neavand acesti bani pt. cautiune nu pot demonstra acest lucru deoarece procesul sta pe loc.Nici executorul si nici firma de recuperari nu au mai depus nimic la dosar de anul trecut.Ce parere aveti ? Cum ar trebui sa actionez?
Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: jhon73 , utilizator 11:14, 17 Martie 2016
Dupa ce cod proc.civ.v-ati judecat?(vechi sau nou?).Ce scrie pe citatie?Daca v-ati judecat pe noul cod .proc.civ.este posibil sa va fi citat ptr.constatarea perimarii.Termenul de perimare este de 6 luni conform art.416(1) NCPC.
In primul rand va multumesc pt raspuns , m-am judecat dupa noul cod de p.c. si sunt chemat in calitate de reclamant in proces cu BEJ si firma de recuperari iar obiectul dosarului este contestatie la executare nu mai este specificat nimic altceva.Si aceasta perimare in favoarea cui va fi , daca este acesta motivul chemarii in instanta
Multumesc!
Buna seara , care credeti ca sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez???

multumesc!!
Buna ziua , ieri s-a judecat si suna cam asa :Solutia pe scurt: Constată perimarea cauzei, privind pe contestatorul C. I. şi pe intimata S.C. BCR S.A. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare. Cererea de recurs se va depune la Judecătoria ....c. . Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16 martie 2016.
Ce inseamna acest lucru ca se desfinteaza si titlul executoriu sau va ramane valabil in continuare? Ar trebui sa fac recurs?
Multumesc pt . un eventual raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere suspendare /proces - efecte ? termen repunere ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm frumos să ne dați un sfat. Este vorba despre un proces de moștenire. Tatăl meu și cu frații lui au moștenit ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a cauzei suspendate potrivit art. 242 alin. 1 cod proc. civ. eduardvl eduardvl Buna ziua, Intr-un dosar am primit: Solutia pe scurt: In temeiul art. 242 alin. 1 Cod proc.civ, suspendă judecata. Cu recurs pe durata suspendării. ... (vezi toată discuția)
Recurs perimare felicia59 felicia59 Ca urmare a refuzului de repunere in termen a Curtii de Apel avand ca subiect obtinerea unor drepturi pe baza legii functionarilor publici ,am facut recus la ... (vezi toată discuția)