avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil de la 1 iulie 2016
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil de la 1 iulie 2016

Buna ziua,

Ma intereseaza daca noua lege de acordare a indemnizatiei se va aplica si pentru mamele aflate in concediu crestere copil....mai exact pentru cele care au optat pentru un an.
In presa apare:
"Aceasta lege se aplica si mamelor care au nascut deja si care vor fi in concediu pentru cresterea copilului la 1 iulie, cand intra legea in vigoare, pana la implinirea varstei copilului de 2 ani. E o lege de care este mare nevoie, pentru ca tot vorbim de sustinerea natalitatii, de sustinerea familiei" a explicat ulterior Cristina Pocora (PNL), vicepresedintele comisei. '"....dar ceva mai clar nu am gasit nicaieri.
Mentionez ca eu sunt acum in concediu si am optat sa stau acasa 1 an (fiica mea e nascuta in 30 iulie).

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 10 Martie 2016
Proiectul de lege adoptat de comisia de munca nu face nicio referire la asa ceva, insa pana la votul final mai exista ceva vreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil cryys cryys Din iulie 2016, mamele vor putea beneficia de concediu de creștere a copilului timp doi ani, iar pentru indemnizația lunară se va elimina plafonul maxim ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ioanafusus ioanafusus Sunt in concediu creștere copil. In 09.09.2016 fetita împlinește 2 ani. In concediu am intrat din somaj. As vrea sa va intreb trebuie sa mai fac ceva acte ... (vezi toată discuția)
Speta ccc pana la 2 ani cf noii legi stefania2778 stefania2778 Buna ziua! Am un copilas nascut pe 07.08.2015 si va rog sa ma lamuriti privind noile modificari aduse de legea 66/2016, am optat deja pentru varianta de ccc ... (vezi toată discuția)