avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Buna seara
azi am primit de la angajator pv de cercetare al AM, cu viza ITM, pv in care s-a propus mustrare scrisa a mea, pe motivul a nu am anuntat de indata seful direct. Seful direct a fost anuntat in 2 ore de la producerea accidentului. Poate fi considerat un timp rezonabil?As avea vreo sansa in instanta?
Nu am primit inca FIAM. Unde pot contesta acest PV? La ITM care a dat avizul sau direct in instanta (tribunal sau Judecatorie?). Ce termen am de contestare?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 11:56, 11 Martie 2016
Puteti contesta PV de cercetare AM la ITM, in conditiile in care puteti justifica credibil, intarzierea cu 2 ore a anuntarii angajatorului.
La sfarsitul PV scrie termenul de contestare si unde puteti face contestatia.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 26 Orice eveniment, aşa cum este definit la art.5 lit. f), va fi comunicat de îndată angajatorului, de către conducătorul locului de muncă sau de orice altă persoană care are cunoştinţă despre producerea acestuia.
Formularea "de indata" nu poate fi considerata in 2 ore.
la finalul pv nu este precizat unde pot contesta acest act si nici termenul de contestatie!!!!!!.poate fi considerat pv nul de drept ???? deorece nu se precizeaza acest lucru?
Procesul verbal de cercetare se intocmeste in conform celor precizate in norme metodologice de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 unde nu exista o astfel de prevedere privind termenul sau modul de contestare.
Pentru contestatie trebuie sa solicitati emitentului sau autoritatii ierarhice superioare , in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia.
Apoi daca nu sunteti multumit de rezultat va puteti adresa instantei de contencios-administrativ, in conformitate cu prevederile din Legea nr. 554/2004, a contenciosului administrativ
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv cercetere eveniment-accident de munca 123adi 123adi Buna ziua, Am avut un accident de muca cant ma aflam in delegatie. Intamplarea era ca indelegatie sa fie si sefa mea directa. Ea a declarat ca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă Dumitruadrian1 Dumitruadrian1 Bună ziua! Sunt angajat din 2019,in timpul serviciului pe 16 decembrie 2020 am fost pus de șefa stației să mă urc pe o scara sa depozitam niste sucuri ... (vezi toată discuția)
Accident la locul de munca alinabaza alinabaza buna seara. va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. o cunostinta de-a mea s-a accidentat destul de grav la locul de munca: a ramas fara ... (vezi toată discuția)