avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM cu perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM cu perioada de proba

Buna ziua
Va rog frumos un sfat daca se poate.
Am o angajata care a avut un CIM pe perioada nedeterminata cu 90 zile perioada de proba.Dupa 60 zile sefii constata ca rezultatele ei nu sunt la nivelul asteptarilor si decid incetare acestui CIM.A discutat direct cu sefii in data de 2.03 care i-au adus la cunostinta ca se doreste incetarea colaborarii incepand cu data de 3.03.In data de 02.03 i s-a intocmit notificarea de incetare CIM incepand cu data de 03.03.In data de 03.03 s-a prezentat la sediu pt a preda inventarul si imi spune verbal ca este insarcinata si ca nu este legal sa ii incetez CIM,drept pentru care vrea sa faca reclamatie la ITM.
Intrebarea mea este daca are motiv sa faca reclamatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 10 Martie 2016
Atat timp cat nu v-a anuntat in scris ca este insarcinata, persoana in cauza poate fi concediata.

Chiar daca sesizeaza ITM-ul, constatea legalitatii masurii de incetare a c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. o poate face numai instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare incetare contract de munca in perioada de proba din initiativa angajatului Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, As fi interesata cum se procedeaza cu notificarea de incetare a contractului de munca in perioada de proba. Se lasa la departamentul de resurse ... (vezi toată discuția)
Concedierea femeii gravide in perioada de proba frozen_rosse frozen_rosse Buna seara! Ma confrunt cu o problema in legatura cu care daca m-ati putea \"lumina\", v-as ramane profund indatorata.....Acum cateva zile m-a contactat o ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim Florinwww Florinwww Buna seara, Sunt in perioada de proba de 90 de zile si am depus o notificare de incetare cim deoarece nu s au implinit cele 90 de zile...idee e ca menegeru de ... (vezi toată discuția)