Un salariat are contract de munca pe perioada determinata pana la data de 01.Mai 2016.
In perioada octombrie 2015 pana la 1 Martie 2016 a avut contractul suspendat pentru motive personale.In data de 02.03.2016 trebuia sa se prezinte la serviciu.SEful ierrarhic superior a inaintat o adresa catre compartimentul abilitat prin care a precizat lipsa acestuia.Salariatului i a fost transmisa convocare pentru data de 09 Martie 2016 la care nu s a prezentat.
Deci:Procedez in felul urmator:
-ii suspend contractul pt absente nemotivate in perioada 02.03.216-09.03.2016 iar in data de 10.03.2016 ii desfac contractul de munca .E corect
Comisia de cercetare disciplinara va constata absentarea salariatului si neprezentarea acestuia la convocare si va propune o masura disciplinara care este prevazuta in CCM aplicabil, sau in Regulamentul intern. Dupa aceea conducatorul societatii va dispune emiterea unei decizii de sanctionare disciplinara. Atentie la respectarea tuturor pasilor ceruti de lege, pentru ca din ce stiu eu multe decizii au fost anulate in instanta pentru vicii de procedura.
Am inteles ...dar am tinut cont de faptul ca nicio masura nu poate fi dispunsa mai inainte de procedura cercetarii disciplinare.Am zic ca este mai in regula sa fie.
Absente
comancorinaadelina
Buna seara ,
Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)