avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Competenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Competenta

Referitor la competenta materiala, teritoriala a instantei, daca exista raporturi de munca când actiunea este depusa la instanta, temeiul de drept ramane codul muncii (sediul reclamantului). Dar daca, de ex salariatul pleaca la demisie, concediere, actiunea va fi intemeiata pe civil? Sau poti sa mergi pe C.M., chiar daca la data formularii respectivei actiuni, X-lescu nu mai este salariat?
Mentionez ca este vorba de raspundere patrimoniala.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 14:12, 10 Martie 2016
Instanta competenta este tot Tribunalul in raza caruia isi are domiciliul sau sediu reclamantul
Daca raspunderea patrimoniala deriva dintr-un raport de munca, competenta este potrivit codului muncii,indiferent daca la data promovarii actiunii in justitie mai era sau nu angajat.Daca raspunderea patrimoniala nu are legatura cu un raport de munca, competenta este cea de drept comun.
ok. Multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea patrimoniala a unui fost angajat theodora2007 theodora2007 Buna, va rog sa-mi raspunde-ti urgent, cum pot sa recuperez o suma de bani de la un fost angajat care a furat suma respectiva pentru care am si declaratia lui ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu creat societatii, instanta competenta??? ghimicim ghimicim salariatul societatii nu a respectat orele de lucru, lipsind in mod repetat de la servici. prin lipsa sa s-au produs prejudicii societatii, aceasta avand ... (vezi toată discuția)
C.m Lmmm Lmmm Buna ziua! Daca saptamana trecuta am avut c.m de miercuri pana vineri, iar eu maine o sa merg sa las c.m la birouri, imi pot da demisia? Afecteaza cu ceva ... (vezi toată discuția)