avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauză uzufruct şi clauză întreţinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauză uzufruct şi clauză întreţinere

Bună ziua,

stimaţi specialişti, am o nedumerire. Astazi am fost la un onorat domn notar pentru efectuarea unui contract de vânzare- cumpărare, în favoarea fiicei mele, contract în care doresc să introduc clauză de uzufruct şi clauză de întreţinere. Stimatul domn notar mi-a spus că această clauză de uzufruct cuprinde şi întreţinere ) din partea celor cu, care vom încheria contractul). Deoarece eu ştiam că cele 2 clauze sunt separate şi că se poate introduce în contract numai 1 sau ambele - vă rog să-mi clarificaţi aceasta speţă.

Mulţumesc, cu deosebit respect
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 19:03, 10 Martie 2016
Uzufructul viager potrivit legii(art.723-745 NCC) nu cuprinde clauza de intretinere,desigur ca,partile pot conveni prin contract de vanzare-cumparare si clauza de intretinere, repet,potrivit legii, contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager nu presupune si clauza de intretinere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)
Mostenire georgiana_c_1989 georgiana_c_1989 buna seara Dupa decesul mamei, impreuna cu tata si fratii am hotarat sa facem succesiunea. Toti vrem sa trecem totul pe numele tatei pentru ca el sa ne ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare sau donatie ccaraiman ccaraiman buna ziua , stie cineva cum este mai bine sa procedez ,o batrina vrea sa-mi lase un apartament cu 2 cam ,nu are urmasi , ce fel de act trebuie sa fac si cum ... (vezi toată discuția)