avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masurare teren extravilan doar cu plan parcelar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masurare teren extravilan doar cu plan parcelar?


...este vorba de doua terenuri extravilane care in realitate au suprafata mai mare decat cea inscrisa in CF.In combinatie cu alte terenuri tot extravilane ( din zona necooperativizata ) apartin celor 4 mostenitori-frati.Acesti frati n-au facut succesiunea dupa parinti,deci terenurile se afla pe bunicii lor. Eu sunt o nora a unuia dintre ei care incerc sa descurc itele.
Succesiune nu vor face nici acum pt. ca nu se inteleg intre ei.Terenurile sunt impartite intre ei la mica intelegere.
Ideea este urmatoarea:
eu vreau sa fac masuratoare cu un expert la cele 2 terenuri care au suprafata mai mare decat cea inscrisa in CF pentru ca ulterior sa se faca intabulare pe diferenta de teren.Expertii la care am fost si le-am explicat au renuntat din start pentru ca li s-a parut f. complicat.Mi-au spus ca trebuie sa faca planul parcelar,sa masoare toata tarlaua in care sunt cele 2 terenuri deoarece sunt extravilane si ma sfatuiesc sa astept ca primarul sa le treaca in intravilan ca atunci o sa fie mai simplu.Asta nu se va face curand ca nu sunt bani.
Eu am crezut ca daca ei fac un plan de situatie si un proces verbal de vecinatate dupa modelul nou,din aprilie,ma duc cu ele la primarie si pot sa obtin un titlu de prioprietate pe toti cei 4 frati. De ce e musai plan parcelar? nu pot fara?
Cei de la primarie au zis ca lor nu le trebuie.
Nu mai stiu ce sa fac mai departe; in acea tarla mai exista terenuri inscrise in CF si cu titlu de proprietate;eu stiam ca numai daca nu existau era obligatoriu stabilirea pozitiei reale a terenurilor in tarlaua mare.Plus ca toate aceste masuratori in plus costa.
Sfatuiti-ma va rog ce sa fac mai departe ca sa obtinem un titlu de proprietate si sa fie si suprafata reala trecuta acolo.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:35, 11 August 2009
Da, in cazul in care terenurile extravilane din acea zona nu sunt dobandite in baza Legii nr. 18/1991. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am un teren extravilan cu următoarea observație ... Marinela.olari Marinela.olari Bună seara, Am un teren extravilan cu următoarea observație trecuta pe extras cf: Teren neimprejmuit, Imobil înregistrat în plan cadastral fără ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit -inscris in cf dar suprafata declarata este mai mica decat cea existenta in realitate tonti tonti Buna ziua ! Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -parintii mei au cateva terenuri mostenite (o parte dintre ele aflandu-se in zona ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)