avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare succesiune facuta in lipsa celorlalti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare succesiune facuta in lipsa celorlalti mostenitori

Buna ziua.
Va rog sa mă ajutati cu un răspuns in următoarea problema:
In 2012 a decedat bunica de pe tata
In iunie 2014 bunicul face testament prin care lasa tot uneia din surorile tatălui meu. In aceasta perioada bunicul era cu grad de handicap din cauza vederii iar tatăl meu era cel care era in acte ingrijitorul lui.
In dec 2014 bunicul decedeaza.
In feb 2015 sora tatatalui face cumva la un notar dezbaterea mostenirii fără prezenta tatălui meu sau a mostenitorilor celeilalte surori a tatălui decedata in urma cu 8ani.
Este legala aceasta dezbatere de mostenire care sa facut fără vreun alt mostenitor sa fie informat in vreun fel? Testamentul poate fi atacat tinand cont de starea de sănătate a bunicului si a faptului ca s-a facut fără a se face dezbaterea mostenirii dupa bunia.
Mentionez ca in decembrie 2015 a murit si tatăl meu pe fondul stresului cauzat de acest testament.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:16, 11 Martie 2016
Se poate ataca la instanta dar depinde de mai multe lucruri pentru se se rezolva cazul.

Dacă se respinge acțiunea rămâne doar acel mostenitor proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Contestare testament danbente danbente Tatal meu a decedat in anul 2000. La un an dupa,in 2001, decedeaza mama lui. Inainte de deces, mama trece pe numele ei prin intabulare toate bunurile si ... (vezi toată discuția)
Mostenitor persoana cu handicap cu boli mintale laci72 laci72 Buna seara,tatal meu in 2003 i-a cerut surorilor lui sa renunte la partea lor de mostenire dupa mama lor,cand inca mama lor era in viata,astfel a vrut sa fie ... (vezi toată discuția)