avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Persoană luată în spațiu primește amenzi pe care ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Persoană luată în spațiu primește amenzi pe care nu le plătește. Poate fi afectat proprietarul?

Dacă un chiriaș, să zicem, își face carte de identitate cu domiciliul la adresa în care stă în chirie, adică este luat în spațiu de proprietar, apoi acumulează amenzi neplătite, proprietarul are vreo obligație legată de acele amenzi? Date fiind modificările legislative recente, care prevăd că nu poți plăti impozite până nu plătești amenzile, mai ales. Dar dacă ar fi vorba doar de viză de flotant, și nu mutație?

Menționez că e o situație pur ipotetică, mă documentez pentru un articol. Sunt curios câte obligații își asumă o persoană care ia altă persoană în spațiu, respectiv ce drepturi poate primi persoana luată în spațiu relativ la imobil/proprietate. Intuitiv, aș zice că n-ar trebui să se schimbe nimic.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:59, 12 Martie 2016
Proprietarul nu este afectat cu nimic, fiecare contribuabil este identificat prin ROL separat la serv taxe si impozite.

Proprietarul spatiului cu destinatia de locuinta nu este opozabil fata de debitele/amenzile constatate si consemnate in sarcina chiriasului
Fiecare cetatean este identificat prin CNP care se consemneaza in PV contraventie si care in caz de neplata in termen se declina pentru recuperare in sarcina autoritatii fiscale teritoriale responsabile domiciliului debitorului
Iar autoritatea fiscală teritorială ce poate face în privința recuperării? Presupun că un prim pas este contactarea la adresa asociată CNP-ului, nu?
Autoritatea fiscala responsabila,in cazul neachitarii debitelor ,poate demara procedura de executare silita strict asupra bunurilor in evidenta debitorului-deci nu va afecteaza pe dv decat prin prizma comunicarii documentelor la domiciliul dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare amenzi circulatie pt o persoană care are domiciliul la o adresa unde nu este ea proprietar BogdanIliescu BogdanIliescu Buna ziua, Dacă am luat in spatiu proprietate personală, o rudă, deci respectiva ruda are domiciliul la adresa unde eu sunt proprietar, si aceasta ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenzi Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara, am avut ceva de rezolvat la taxe locale si am zis sa cer si un desfasurator sa vad daca am ceva de plata la impozit etc Acolo apar cateva amenzi ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala dumitruh dumitruh Buna ziua! Am o mica nelamurire legata de o amenda pentru parcarea neregulamentara de la Politia Locala. Intamplarea este veche de mai bine de doi ani, timp ... (vezi toată discuția)