avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Buna ziua, am o rugăminte...Sunt însărcinată si peste 2 săptămâni voi naste si o cunostinta mi-a spus ca a avut parte de o indemnizație in valoare de 500 lei pentru mama,având in vedere ca ea,mama,nu a lucrat si nu a cotizat in niciun fel la stat.rugămintea mea fata de d-voastra este sa ma lamuriti cu aceasta chestiune,adica pot beneficia de o anume suma de bani sub forma unei indemnizatii lunare,desi nu am lucrat in ultimele 12 luni.Multumesc..o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 11 Martie 2016
1. - Nu stiu ce reprezinta indemnizatia aceea de 500 lei pe care a primit-o persoana respectiva desu nu indelinea conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) sau de stimulentul de insertie.
- O fi vreun ajutor social, intrebati-o pe ea ce reprezinta si de unde primea banii.

2. Pentru a beneficia de CCC si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, elev sau student la zi etc.).

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile de mai sus poate beneficia el de CCC sau de stimulentul de insertie de 500 lei pana implineste copilul 2 ani.
- Adica primeste salariu pentru munca depusa iar statul ii mai da 500 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua Am si eu nevoie de o informatie va rog. Cumnata mea a aflat ca este insarcinata, momentan nu lucreaza dar in trecut a lucrat la diverse companii, ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil danielam123 danielam123 Buna ziua.eu nu lucrez si as vrea sa va intreb daca platesc un an stagiu de cotizare la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?va ... (vezi toată discuția)