avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs (proces verbal amenda rutiera)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs (proces verbal amenda rutiera)

Buna ziua,
Am primit amenda rutiera, am contestat procesul-verbal, am pierdut pe fond si am facut apel, se pare ca mi s-a respins si apelul.

Acum as vrea sa fac recurs, in ce termen pot sa fac recursul? Am vazut doar pe site ca s-a respins, inca nu am primit nimic acasa....ar trebui sa primesc hotararea si dupa aceea sa fac recurs, nu? Recursul trebuie facut doar pentru motive de drept, pentru nelegalitate, nu?
Cel mai recent răspuns: FeliciaVincze , utilizator 13:58, 11 Martie 2016
Veti primi o hotarare DEFINITIVA. Recursul, contestatia in anulare, revizuirea, sunt cai extraordinare de atac, bine definite in lege in ceea ce priveste conditiile de admisibilitate de principiu.
Mi-e greu sa cred ca v-ati putea califica catre recurs sau catre orice alta cale extraordinara.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Da, asa scrie, ca este definitiva.
Asta inseamna ca nu mai am nicio cale de atac? Nu mai pot face recurs?
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
FeliciaVincze, utilizator
[ link extern ]

Procedura pe care o invocati dvoastra, fond-apel-recurs, nu mai e valabila de cativa ani buni. Practic aveti o singura cale ordinara de atac, apelul. In urma acestuia rezulta o hotarare definitiva care include, practic, si irevocabilitatea care se putea obtine inainte, prin eventuala apelare la recurs.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
In speta dvs singura cale de atac prevazuta de lege este apelul si in vechea reglementare nu exista decat judecata in 2 grade de jurisdictie fond si recurs (fara apel),
Multumesc, am citit motivele, dar nu am gasit termenul in care se poate face recurs si de cand incepe sa curga el (de la primirea hotararii acasa?)


Acum am observat tot ce ati scris.
Deci nu mai pot face nimic.

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
FeliciaVincze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot sa atac o hotarare definitiva? mariazet45 mariazet45 Anul trecut am avut un proces pe rol .o amenda de circulatie .considerand ca nu sant vinovata am deschis actiune in tribunal.Actiunea a fost respinsa ca ... (vezi toată discuția)
O cale extraordinara de atac intrerupe, suspenda sau te repune in termen prescriptie? seldom seldom Buna ziua, Termenul de prescriptie pentru un drept de creanta este de 3 ani si acest termen nu e intrerupt daca ai pierdut procesul. Astfel conf Art 2539 ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva Ramona1982 Ramona1982 daca s-a dat o hotarare definitiva exista vreo cale ordinare sau extraordinara de atac? am vazut ca sentinta nu e prevazuta cu apel sau recurs, ce e de facut? (vezi toată discuția)