avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare jumatate de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare jumatate de proprietate

buna ziua,
parintii mei au un imobil (casa si teren) impreuna.
mama doreste sa-mi vand mie partea ei de proprietate.
pot cumpara jumatatea ei d eproprietate fara consimtamantul tatalui meu ?
Cel mai recent răspuns: alexandru2012 , utilizator 15:07, 11 Martie 2016
Buna ziua,
Teoretic DA!
Si practic da. Oricine poate sa isi vanda cota sa de proprietate.
ce trebuie sa fac ?
Un contrcat de vânzare cumpărare pentru cota respectivă de proprietate şi mai apoi dacă doriţi puteţi face şi partajul....=D>
multumesc pentru raspuns.
ma duc la notar si fac acte de vanzare cumparare numai pe partea mamei, fara sa-l mai chem pe tata la notar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pierde dreptul de proprietate daca nu te prezinți la ... Ionelache Ionelache Se poate pierde dreptul de proprietate daca nu te prezinți la un partaj ? Bună ziua Rog frumos un sfat sau niste informații în legătură cu această ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)