avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata impozit pe suprafata inchiriata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata impozit pe suprafata inchiriata

Buna seara!

Sunt CMI, cu contract de inchiriere la spital, proprietarul spitalului fiind Consiliul Judetean, spitalul fiind scutit de plata impozitului pe cladire. Va rog sa imi spuneti daca, conform noului Cod fiscal, trebuie sa platesc (eu, chiriasul) impozit pe suprafata inchiriata.
Am primit o instiintare, in acest sens (din partea spitalului), prin care mi se aduce la cunostinta ca am obligativitatea sa ma prezint la Directia de taxe si impozite, in vederea completarii declaratiei, asta presupunand a se calcula valoarea de impozitare pe care va trebui sa o platesc...
Va rog sa imi spuneti ce sa fac in acest caz, in conditiile in care, din cate stiu, legea spune ca proprietarului (in cazul de fata, Consiuliul judetean) ii revine aceasta plata. Nu cred ca suma va fi foarte mare, dar as dori sa stiu daca e corect sa o platesc eu si ce ar trebui sa fac, in cazul unui raspuns negativ.
Ma gandesc ca, oricum, chiria se va mari, pentru ca am fost anuntat in acest sens.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dannuca , utilizator 22:00, 11 Martie 2016
-obligatia de plata a impozitului , de regula, e a proprietarului (spitalului) dar nu stiu daca nu v ati asumat o dvs prin contractul de inchiriere incheiat cu acesta, tr sa verificati contractul sa nu aveti inserata o clauza prin care va asumati plata impozitului si sa nu stiti de aceasta, pt ca n ati observat o la momentul semnarii....asta ar fi una din ipoteze.....
Buna seara! Va multumesc pentru raspuns!

Spitalul este scutit de plata impozitului pe cladire (proprietarul e Consiliul judetean), iar in contractul de inchiriere nu e stipulata vreo clauza prin care sa-mi fie atribuita mie aceasta taxa, pentru suprafata respectiva..
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
dannuca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz incasare impozite locale pentru ca ma sunt si alte datorii restante Mklsmeli Mklsmeli Zilele trecute am vrut, ca persoana fizica, sa platesc impozitele pe cladire, teren si mijloc de transport, insa mi s-a respins acest drept, pe motivul ca ... (vezi toată discuția)
Contract de superficie, comodat sau inchiriere? camiha camiha Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: O societate comerciala vrea sa incheie un contract cu o persoana juridica privata sau persoana fizica pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa sau impozitul pe cladire Ma14ya Ma14ya Un CMI situat intr-o cladire cu alte cabinete medicale individuale dar și cu proprietari care locuiesc acolo trebuie să plătească taxa sau impozitul pe ... (vezi toată discuția)