Zilele trecute am vrut, ca persoana fizica, sa platesc impozitele pe cladire, teren si mijloc de transport, insa mi s-a respins acest drept, pe motivul ca sotul are obligatii de plata restante de taxa pe cladire si pe teren dupa Cabinetul Medical Individual (cu Cod de Indentificare Fiscala), de pe o alta adresa.
Cabinetul Medical Individual a fost infiintat in 2014, functioneaza in incinta spitalului orasenesc prin concesiune (cladirea apartine Consiliului Judetean). Anul trecut, in 2017, dupa o “vizita” a Curtii de Conturi in Primarie, pe numele sotului, pe adresa de resedinta, a venit o scrisoare recomandata cu o decizie de impunere pentru stabilirea diferentei de impozit pentru anii 2014-2017 in valoare de 1301,88 lei, cu tot cu majorari, dupa cabinetul medical. Vreau sa mentionez ca inainte de anul 2017, in anii precedenti, nu a primit nici o instiintare de plata, de la Primarie, Serviciul de Taxe si Impozite, ca datoreaza taxa. In 2017 a primit instiintare de plata, dar pe numele lui, cu CNP, si nu pe Cabinet Medical Individual cu CIF.
Nemultumirea mea este, in primul rand, de ce nu ma lasa sa platesc impozitele pe casa, de ce au trecut taxele cabinetului medical langa impozitele casei (casa este si pe numele meu, nu numai a sotului, acest lucru apare si la ei). Oare este legal?
In al doilea rand, pot sa cer anularea majorarilor (in valoare de 235,88 lei), daca nu s-a trimis instiintare de plata de taxa pe cladire si teren pentru Cabinet in intervalul anilor 2014-2016?
Multumesc pentru raspuns.
Solicitati crearea unui rol fiscal separat pentru CMI (se poate ca cei de la Primarie sa nu cunoasca CIF-ul CMI-ului intrucat acestea functionau pe CNP), urmand sa va reglati problemele cu acest debit pe acel rol fiscal.
Da, debitele se pot "regla", adica se pot constitui pe cinci ani "in spate".
Anularea majorarilor nu se poate face de catre cei de la taxe locale intrucat nu va incadrati in niciuna din cazurile de anulare prevazute de art. 266 CPF.