avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta de teren intre documente si aria efectiv ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta de teren intre documente si aria efectiv masurata

Noul proprietar , cu care de curand ma invecinez , detine in realitate ( cf cadastru si intabulare dupa spusele sale ) o suprafata cu cca 10-15% mai mare decat aceea din actul sau de proprietate ( contract v-c , incheiat intre acesta si mostenitorii defunctului meu vecin ) .
La momentul vanzarii , cadastrul a fost realizat pe baza vechiului gard comun , gard care a fost construit partial in interiorul suprafetei mele , pe baza intelegerii verbale anterioare dintre mine si vecinul raposat .
Din masuratorile mele , din suprafata mea lipseste practic diferenta care se regaseste la noul proprietar ; la randul meu , detin act de proprietate ( mostenire ) , cadastru si intabulare .
In urma solicitarii de a regla aceasta diferenta prin relocarea gardului , am fost refuzat sub pretextul ca nu exista nici o suprapunere intre terenurile din cele 2 cadastre .
Cum pot verifica acest lucru , contesta si reobtine diferenta de teren care mi se cuvine , cf actului meu de proprietate ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN , Avocat 22:00, 11 Martie 2016
promovand o actiune in revendicare in instanta ,in care parat e vecinul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren ... elazarescu elazarescu In urma actualizarii recente unui cadastru din 2005 pt un teren de 11400mp, au iesit la masuratori 9700mp. Un vecin a facut cadastru prima oara pt terenul de ... (vezi toată discuția)
Intabulalare dezavantajoasa? danenu danenu Cu repect,va rog!Gardul vecinei ,cu bunavoinita mea, verbala,este pe proprietatea mea de muti ani.Intentionez cadastru si intabulare insa,cu certitudine, ... (vezi toată discuția)
Suprapunere reala de terenuri Cristycheia Cristycheia Am un teren care are cadastru si este inscris in cartea funciara pe numele meu. Cadastrul si inscrierea in cartea funciara au fost facute de fostul ... (vezi toată discuția)