avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Regim patrimonial dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Regim patrimonial dupa casatorie

Buna ziua,
Sunt casatorit a treia oara, din celelalte doua casatorii avand 3 copii, 2 din prima si unul din a doua. Cu actuala sotie am achizitionat un apartament in rate la dezvoltator. In curand trebuie sa semnam actul de proprietate. Eu as dori ca sotia sa semneze in calitate de proprietar fara mine. Este posibil asa ceva ? As dori ca ea sa fie unica proprietara pe bunul imobil. Cum afecteaza acest lucru daca este posibil, evolutia situatiei in timp, in caz de deces al meu ? Copiii mei pot veni la mostenire ? Ce ar putea mosteni ei ?
Multumesc 1
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:41, 13 Martie 2016
Chiar daca semneaza numai sotia apartamentul va fi considerat bun comun intrucat a fost achizitionat in timpul casatoriei si avand regimul matrimonial al comunitatii legale de bunuri.
Numai daca alegeati regimul separatiei de bunuri se putea considera ca ar fi numai al sotiei.
Ar exista posibilitatea ca in contractul de v/c sa se precizeze ca banii ptr achizitie provin numai din fondurile sotiei prin credit n nume personal.
As dori ca ea sa fie unica proprietara pe bunul imobil.

Aveti grija ce va doriti ca s-ar putea sa se implineasca.
Este posibil asa ceva ?

Puteti face sa fie posibil, fie va schimbati regimul matromonial, fie faceti ulterior un partaj..

Cum afecteaza acest lucru daca este posibil, evolutia situatiei in timp, in caz de deces al meu ?

Si daca nu muriti si va da afara ?
Ce va face sa credeti ca a treia e cu noroc ?

Daca lasati lucrurile asa cum sunt copiii ar mosteni si imparti egal 3/4 din jumatatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb bun propriu al unuia dintre soti. posibilitati transmitere drept proprietate catre celalalt sot. 2femei 2femei buna ziua! sotul detine de la parintii sai un apartament proprietate personala-are si 2 copii din prima casatorie,din a doua casatorie nu are copii si nici eu ... (vezi toată discuția)