avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREVEDERILE CCM la nivelulu ramurii COMERT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREVEDERILE CCM la nivelulu ramurii COMERT

Datorita faptului ca am reusit sa obtin un salariu compensator de la firma unde am lucrat, mi-am propus sa anunt si daca pot sa si ajut...cunostintele mele aflate in aceeiasi situatie.
Una dintre ele a lucrat in domeniul ramurii comert....l-am informat ce drepturi are....si l-am ajutat sa faca o cerere pentru a primi cele 2 salarii compensatorii, conform CCM-ramura comert.
Raspunsul firmei la care a lucrat a fost urmatorul: CCM ramura comert a fost incheiat pe 2 ani, respectiv 2007 si 2008 fara a fi inregistrat la Ministerul Muncii un act aditional de prelungire...prin urmare este invitat la sediul firmei pentru a-si ridica doar un salariu compensator.
ESTE ADEVARAT?
NU MAI SUNT VALABILE PREVEDERILE CCM - ramura COMERT???
Sa se duca sa ridice doar un salariu?
Sau ce ar trebui sa faca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 10 Octombrie 2011
1. Cu tot cu prelungirea de un an a fost valabil pana in 2009.
2. Daca nu s-a incheiat altul inseamna ca nu mai exista CCM in ramura comert si se aplica CCMUNN.
CCM la nivel de ramura de comert a fost valabil pana la data de 19.11.2009.
CCM la nivelul ramurii comert pentru anul 2010 a fost inregistrat la Directia de Munca pe data de 04.02.2010, data de la care este perfect valabil.
CCM la nivelul ramurii comert pe anul 2010 este inregistrat la M.M.F.P.S cu nr.42/01/11.02.2010
Pentru anul 2011 exista CCM la nivel de ramura comert?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii ciprian_br ciprian_br urmeaza sa fiu concediat (desfiintare post) si sa primesc 2 salarii compensatorii pentru cazul meu se este in viguare ccm 2010 pe ramura comert Art. ... (vezi toată discuția)
Ccmun la nivel de ramura comert 2011 ContSters217085 ContSters217085 Buna ziua, Ma aflu in concediu ingrijire copil pana in luna octombrie,iar firma la care sunt angajata nu mai este dispusa sa ma reprimeasca. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii - ccm ramura comert 2011 clase74 clase74 buna ziua, in contractul de munca pe 2010 la nivel ramura comert era prevazut acordarea a minim 2 salarii compensatorii in afara drepturilor la zi in cazul ... (vezi toată discuția)