avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara

Buna ziua! Am 24 de ani, sunt studenta la UAIC Iasi, si am cateva nelamuriri in ceea ce priveste recuperarea pensiei alimentare (daca exista aceasta posibilitate). Pentru inceput, trebuie sa precizez ca parintii mei nu au fost casatoriti, insa, la nastere, deoarece tatal biologic nu a vrut sa ma recunoasca, s-a ajuns la efectuarea testului de paternitate si implicit la proces, conform caruia am castigat dreptul de a primi pensie alimentara. Singura legatura dintre mine si aceasta persoana este faptul ca avem acelasi sange si ca ii port numele, eu neavand ocazia sa il cunosc pana in prezent.
Am primit pensie doar pana la varsta de 3 ani (nu cunosc foarte bine motivele incetarii), iar mama mea nu a intervenit in niciun mod, considerand ca ca s-ar injosi cerandu-i bani tatalui meu, atat timp cat acesta nici nu-si dorea sa ma vada (nu mi-a interzis niciodata sa iau legatura cu el). Asadar, au trecut multi ani de atunci, timp in care m-a afectat intr-o oarecare masura lipsa unei figuri paterne, strict din dorinta acestuia (studiez psihologie si inteleg cat de cat modul in care mi-au fost influentate procesele psihice)
Fara a ma abate de la subiect, intrebarea mea este daca mai pot face ceva in acest sens, si anume daca pot solicita recuperarea pensiei alimentare dupa atat de mult timp, daca "da", cum ar trebui sa procedez? As putea cere si daune morale?(am mai auzit de astfel de cazuri in afara tarii, la noi nu stiu daca este posibil) si daca tatal meu a lucrat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, as intampina dificultati la chemarea sa in instanta? (am gasit pe internet doua declaratii de avere - si asta este cam tot ce stiu despre dumnealui)
Sper sa imi puteti acorda putin timp pentru a-mi raspunde la aceste intrebari. M-ar bucura enorm sa aflu parerile dumneavoastra, in masura in care situatia mea materiala este destul de precara: nu lucrez inca, iar ajutorul din partea mamei abia imi acopera cheltuielile studentesti. Va multumesc anticipat si va doresc numai bine!
Cel mai recent răspuns: IoanaAM , utilizator 20:31, 12 Martie 2016
Numai dacă aveți domiciliul în Iași, cel puțin flotant.
E o cere standard, găsiți pe internet modele.

Vedeți următorul link, nu vă mai trebuie avocat dacă respectați modelul și recomandările juridice. [ link extern ]
Va multumesc din suflet pentru timpul si informatiile oferite! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilite pensie de intretinere- la pronuntare, creditorul va avea 26 de ani dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul unui proces pentru pensie alimentara,iar beneficiarul a implinit varsta de 26 de ani,el fiind student, si a depus cererea inainte cu 6 luni de a ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara de la tatal biologic zack1 zack1 Saluatare am 22 de ani si am fost crescut doar de mama , tatal biologic nu este trecut in buletin , am inteles ca se poate confirma prin un test ADN tatal ... (vezi toată discuția)
Proces pentru stabilirea paternitatii loredanaop loredanaop Buna ziua, Doresc sa aflu mai multe informatii despre ce este nevoie si cum decurge un proces pentru stabilirea paternitatii. Incep prin a spune ca am un ... (vezi toată discuția)