Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta- in urma numeroaselor neintelegeri cu o angajata, am decis ca drumurile noastre trebuie sa se desparta. A refuzat sa isi dea demisia deoarece doarea sa beneficieze de somaj. Am decis sa desfiintez postul respectiv, a parut impacata cu ideea, insa a vrut sa mai prelungeasca perioada in care primea bani de undeva prin cateva concedii medicale, cam 3 luni in total si astfel a intrerupt preavizul. In aceasta perioada am reusit sa ma documentez suficient ca sa inteleg ca nu este asa de simplu si pot aparea repercursiuni grave asupra societatii pe care o conduc, asa ca am anulat decizia initiala de desfiintare a postului in ziua in care urma sa revina la servici pentru a termina perioada de preaviz. A refuzat luarea la cunostinta, dar am martori ca a citit si a inteles,intentionez sa ii trimit si prin posta notificarea. Ulterior, a venit cu un nou concediu medical, s-a imbolnavit subit.
Intrebarea mea este- a fost legala anularea deciziei initiale? Nu efectuase cele 20 de zile de preaviz si deci nu ajunsesem la momentul emiterii deciziei de concediere. Singura mea temere este sa nu am probleme cu ITM-ul
Pe mine de fapt nu ma intereseaza desfiintarea postului, de fapt citind mai mult am constatat ca este chiar complicat. Ma intereseaza sa inchei activitatea cu aceasta persoana si la acel moment mi s-a parut cea mai usoara cale, agreata si de ea
1. Am inteles ca ati mers pe procedura desfiintarii postului ...In acest caz, salariatul putea sa beneficieze de concediu medical cat era prevazut in OUG 158/2005 ca durata maxima, dupa care termina preavizul , iar raportul de munca inceta.
2. Nu puteti sa-l obligati sa-si dea demisia.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
C.i.m.
Normandia
Buna ziua.
Cu respect va solicitam sfatul in urmatoarea problema:
Suntem o societate care a desfiintat in baza noii organigrame un post de munca ... (vezi toată discuția)