Incerc sa imi inregistrez PFA-ul si am o problema. Presedintele blocului imi zice ca sa imi semneze acordul pentru sediu social sa achit o suma de 500 roni anual pentru "reparatiile blocului" (sediu nelucrativ).
Este legal sa imi ceara asta? Nu sunt sigura cum sa reactionez, e o suma destul de mare, mai ales ca e la mine acasa si nici macar n-o sa am vreo activitate in spatiul asta.
Doamna,
Sunteti sigura de cele afirmate in topic si ca presedintele nu viseaza avioane?
Daca PFA-ul dvs. ar avea o "viata" de 10 ani, asta inseamna ca o sa trebuiasca sa achitati suma de 10 x 500 lei = 5000 lei?
..............
Am rugamintea sa va interesati daca si vecinilor dvs. li s-a stabilit si repartizat o suma a fondului de reparatii de 500 lei (trebuie sa verificati ce lucrare este propusa a se executa). Daca este asa, adica trebuie sa va reparati terasa (exemplu), atunci presedintele crede ca v-a prins la inghesuiala si profita de situatia aceasta , dar asta nu inseamna ...sa achit o suma de 500 roni anual pentru "reparatiile blocului" (sediu nelucrativ).
Luati de pe internet formularul "Aviz/Accept conform Legii nr. 230/2007" - are codul 11 - 1 0-1 60, mergeti la vecinii dvs., le explicati ca de fapt la dvs. in locuinta nu va functiona un punct de lucru, ci va fi doar sediul social unde o sa primiti corespondenta.
Vecinii dvs. carora o sa le solicitati acordul, vor fi cei de sus, jos, dreapta , stanga.
Dupa ce vecinii semneaza, mergeti la as. prop. si solicitati presedintelui (solicitare scrisa in 2 ex., cereti nr. de inregistrare) avizul/acceptul.
Daca nu vrea, rugati-l sa scrie clar din ce cauza nu vrea - apoi mai discutam (adica puteti sa actionati in instanta as. prop.). Nu va temeti, poate mai intaai va trebui reclamat la Primarie unde functioneaza un SAP (serv. as. prop.).