avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prescriere datorii intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prescriere datorii intretinere

Buna ziua,
Figurez in evidentele asociatiei cu o datorie restanta la intretinere de 3680 lei (calculata din 2006-2007 pana in prezent , desi intre timp am facut plati regulate) si cu penalitati de 7850 lei (calculate din 2006-2007 pana in prezent ). Vreau sa ma ajutati si sa imi spuneti daca parte din sumele acestea nu trebuiau prescrise. De asemenea va rog sa ma ajutati cu calculul penalitatilor, care am inteles ca sunt de 0.15 % pe zi.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:32, 15 Martie 2016
amvirdan a scris:

Sumele restante mai vechi de 3 ani pot fi prescrise de instanta.

E bine de anulat unele penalizari, dar datoria e datorie ...

In conditiile in care asociatia de proprietari desfasoara acte si actiuni=notificari/somatii,iar locatarul intelege sa achite indiferent cat de mica cota parte,se prezuma ca acesta recunoaste datoria,iar plat intrerupe cursul prescriptiei
Depinde de penalizari,daca sunt aplicate de catre furnizor,asociatia de proprietari nu are competenta sa le anuleze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari neachitate myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati. Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)
Penalitati facturi caldura ion damaschin ion damaschin Buna ziua, O asociatie datoreaza catre societatea furnizoare de utilitati o suma de bani destul de mare provenita din anul 2003. In 2009 aceasta firma a ... (vezi toată discuția)
Stingerea penalizarilor la intretinere ibolyab ibolyab Din data de 2010 pana in 2013 am acumulat 800 ron penalizare la intretinere .In data de 2013 am achitat restanta dar penalizarea a ramas .In curul anului 2013 ... (vezi toată discuția)