avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cesiunea de creanta intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cesiunea de creanta intre soti

Buna seara! Am nevoie de o lamurire. Este posibila cesiunea de creanta intre soti? Mi s-a spus ca acest act ar fi lovit de nulitate, conf. art.1307 Cod Civil. Face cesiunea de creanta obiectul acestui articol? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 11:13, 7 August 2009
alexgrigoriu a scris:

Cesiunea de creanta nu reprezinta o cesiune de drepturil litigioase, deci nu exista posibilitatea de a se exercita un retract litigios

Nici nu am spus că reprezintă, ci doar am sugerat că ar fi posibil ca dreptul de creanţă să fie litigios, cu toate consecinţele care decurg de aici.
Trebuie sa o faceti numai pe calea donatiei, prin act autentic. Apelati la un notar.
Art. 800 Cod civil: "Nimeni nu va putea dispune de avutul sau, cu titlu gratuit, decat cu formele prescrise de lege pentru donatiuni intre vii sau prin testament". Sanctiunea nerespectarii acestui text este nulitatea absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti srl+succesiune alissia246 alissia246 sotul face contract de cesiune sotiei pt 100% parti sociale srl infiintat de el inainte de casatorie. sotul decedeaza. face parte acest srl din masa ... (vezi toată discuția)
Fapta de comert sau act juric civil? ContSters91137 ContSters91137 In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta cu titlu gratuit calandrino calandrino Va rog sa imi raspundeti daca, pe o ordonanta de plata, exista sansa ca instanta sa admita exceptia lipsei calitatii procesuale active daca, societatea ... (vezi toată discuția)