avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... blocarea contului de salar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

blocarea contului de salar

Din luna februarie, am contul bancar blocat,fara o hotarare judecatoreasca .Acum, am contul bancar blocat, iar banca opresta o treime din venit. mentionez, ca si la firma am proprire pe salar si i-mi retine o treime din salar atat mie, cat si sotiei. ESTE legal sa poata executorul fara a avea o decizie judecatoreasca sa ne blocheze contul?Creditul L-AM FACUT IN 2006.Din 2007 ianuarie, pana in 2015 noiembrie, am avut retinere pe salariu pentru credit. Blocarea de cont actuala, este la cererea unei firme de recuperare. Unde, si la cine ma pot interesa ,pentru solutionarea cazului?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 21:23, 14 Martie 2016
Bună ziua,

Da, este legal sa se solicite blocarea contului de catre executor fara o hotarare in acest sens, pe baza contractului de imprumut. Mergeti la executor si vdiscutati cu acesta. Daca au trecut mai putin de 15 zile de cand ati aflat de poprire puteti face contestatie la executare. Discutati cu un avocat.

Succes,
nu e legal sa aveti si pe cont si pe salariu, poprirea avand un cuantum maxim de 1/3 din venituri cand exista o sg executare silita. or, in cazul de fata cota e si pe cont si pe salariu. adica dupa ce va ia 1/3 din salariu, va ma ia inca 1/3 din cei 2/3 ramasi in cont.
mergeti la executor si faceti cerere de sistare a executarii silite pe cont, urmand ca ea sa continue pe salariu.
referitor la prescriptie e discutie lunga. depinde de ffff multi factori. consultati un avocat sa va vada actele. mai conteaza sa fiti si in termenul de contestatie, altfel....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe contul de salariu alexandrasibiu alexandrasibiu Buna ziua am o nelamurire.In data de 30 .08.2011 am fost la un executor judecatoresc pentru a da o declaratie cu privire la bunurile pe care le detin in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- cont blocat pentru un credit posibil prescris capalau capalau Am si eu o problema.................. in anul 2008 am facut un imprumut la banca de nevoi personale......... din cauza problemei financiare nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)