Va rog sa-mi spue-ti daca o punere in posesie prin legea 10/2001, a unui teren care a ramas neafectat de constructii mai poate fi atacata?Mentioneez ca aceasta sentinta a ramas definitiva si irevocabila inca de acum 8 ani.Acest teren a fost , a bunicilor , l-am cerut prin legea 10 , dupa care a fost pus in posesie de catre primarie printr-o comisie formata din 12 persoane. Dupa care eu am cumparat acel teren de l-a tatal meu. Acum as dori sa stiu daca aceea sentinata mai poate fi anulata?si in ce conditii poate fi redeschis acel dosar?
As dori sa va mai cer sfatul intr-o problema.
Am un proces pe rol pentru ca primaria mi-a refuzat autorizatia de constructie. As dori sa-mi spune-ti daca as putea cere stramutarea acestui dosar intr-un alt oras? daca da va rog sa-mi spune-ti ce ar trebui sa invoc?
Va multumesc , tuturor care ati avut bunavoita de a-mi da un sfat.
Poate pentru ca eram foarte agitata aseara canda am scris , am omis intradevar sa va aduc la cunostinta ca terenul obtinut prin legea 10 si care are sentinta definitiva , si al carei cumparatoare sunt, este unul si acelasi teren pentru care cei de la primarie nu doresc sa-mi dea autorizatie de constructie.Imi cer scuze ca nu am mentionat aseara dar , ieri mergand la primarie am fost amenintata de cei de la urbanism ca domnul primar imi v-a lua dosarul la puiricat si o sa-mi anuleze toate actele, eram foarte speriata si agitata si de aceea am omis aceasata parte.Doresc sa va mai intreb daca cei de l-a urbanism imi pot impune un POT si CUT mai mic decat prevede legea, deoarece mie mi-au impus, fara nici o justificare.De aceea v-am si intrebat despre starmutarea acestei cauze deoarece imi este foarte frica ca domnul primar isi v-a intinde antenele spre acel proces. Cei de la urbanism nu doreau sa-mi emita autorizatia si au facut o adresa in scris catre compartimentul juridic , spunandu-mi ca in functie de raspunsul de acolo imi v-a emite sau nu autorizatia. Am fost l-a juridic si am explicat tot ceea ce m-a intrebat, iar de acolo m-i s-a spus ca din punct devedere juridic trebuie sa imi emita deoarece nu au nici un motiv de respingere. Dupa aceea discutie am coborat din nou pe la urbanism si am intrebat-o pe doamana inspector daca raspunsul la aceea adresa v-a fi favorabil imi emiete autorizatia? la care mi-a raspuns ca nu pentru ca nu ii da voie domnul primar. mai exect a prmit ordin sa nu imi emita aceea autorizatie. Acuma intelege-ti de ce as dori stramutarea? deoarece el v-a incerca prin orice mijloace sa ma impiedeice la obtinerea ei. lAcum ca am fost mai explicita v-as ruga sa-mi dati un sfat referitor la stramutare . Ma incadrez la una din cauzele sramutariii? daca da , care as putea sa o invoc?
Va multumesc inca o data pentru amabilitate.
incercati sa faceti cat mai public cazul dumneavoastra si mergeti in continuare pe calea justitiei, puteti actiona chiar dumneavoastra direct pe acest primar care nu va recunoaste drepturile si respecta legile...! in toate demersurile pe care le intreprindeti invocati temeiul legii si cereti din partea scribilor primariei sa va inregistreze toate demersurile...sa inteleg ca innainte primarul a lucrat la deratizare?! daca da atunci se explica atitudinea lui...:thumbdown:
apropo, si mie o anumita primarie din aceasta tara, nu doreste sa-mi inregistreze in rol dreptul ce mi se cuvine, drept ce decurge tot dintr-o sentinta definitiva si irevocabila(partaj succesoral) la care am efectuat si executarea. tot zona de influenta a primarului. ii mai las putin si o sa demarez un tzunami!!! pe ei...
Puteti cere stramutarea procesului daca va incadrati in una dintre situatiile cerute de lege pentru acest lucru.
Ceea ce nu inteleg eu este de ce va este asa frica sa nu se verifice mai cu atentie continutul lucrarii in baza legii 10. Nu cumva sunt elemente care nu sunt intocmai cu realitatea? Gen falsuri?! In orice alta situatie nu ar fi nici un fel de problema ...Dumneavoastra stiti mai bine ce acte au stat la baza retrocedarii si daca aceste acte sunt conforme cu realitatea!B-)
In cazul in care dosarul este "curat" nu aveti de ce sa va temeti !Veti castiga procesul cu primaria! Iar primaria nu va poate impune un CUT si un POT mai mici decat in planul urbanistic general!B-)
in privinta stramutarii nu va pot da indicatii (nu am competenta)dar sincer nu inteleg de ce trebuie sa faceti acest lucru. legea-i lege peste tot. avand dreptate nu aveti de ce sa va faceti probleme.- inca odata faceti situatia cat mai cunoscuta, public. cu siguranta un avocat va va scoate la liman!
Multumesc, inca o data pentru sfaturi.
Nu imi este frica , actele sunt ok la dosar, dar domnul primar si-a luat o ambitie din a nu-mi emite autorizatie de constructie si s-a pus l-a un moment dat chiar problema exproprierii pentru a face dansul parcare, iar acum ma ameninta ca v-a cerceta cum mi-a fost retrocedat terenul si ca nu se v-a lasa pana nu v-a reusi ce si-a propus.Terenul este in apropierea unui bloc iar acolo locuieste un politist de frontiera al carui frate lucreaza la DNA si a carei fiica este secretara viceprimarului. Domnul politist a dorit sa-mi cumpere terenul , adica doar o parte eu nefiind de acord mi-a promis ca voi regreta si asa a inceput calvarul.Toata proprietatea este in suprafata 606mp si o casa in suprafata 80 mp , casa care este locuita si a fost de cand exixta. Astfel ca din momentul in care nu am fost de acord cu vanzarea a inceput cei de la primarie sa ma sicaneze si sa ma ameninte in toate felurile posibile, cand s-a pus problema de expropiere a fost vorba inclusiv de casa de toata proprietatea cu tot terenul, oferindu-mi in schimb casa nationalizata. Toate acestea pentru o parcare si pentru o ambitie a acestui primar . De aceea as dori stramutarea dosarului pentru emiterea autorizatiei pentru ca are influente peste tot.Cam pe scurt despre aceasta este vorba.
Va multumesc inca o data
Stramutare proces
geco
Buna ziua.
Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
Dr civil
4mona
post schimba localitatea in care se desfasoara un proces civil (de 1 an de zile stagnat pe fond)? daca da, in ce conditii? multumesc (vezi toată discuția)