avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retroactiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retroactiva

Buna ziua!In urma divortului ,minorul mi-a fost incredintat ,printr-o decizie definitiva!sotia mea a fost a fost obligata la plata pensiei alimentara retroactiva ,in valoarede 200e,pe 13 luni!Dar nici nu vrea sa auda de plata!ce sanctiune risca,daca i se intocmeste un dosar penal?A avut si are loc de munca!:(
Cel mai recent răspuns: teetw116 , utilizator 10:24, 16 Martie 2016
Nu as merge in penal. Dar cu hotararea definitiva as merge la un executor judecatoresc care ii va pune o poprire pe 50% din salariul lunar. Se va recupera pensia (2600Euro?) + vreo 400Euro cheltuieli de executare.
Aveti posibilitatea punerii in executare a hotararii sau puteti depune o plangere penala impotriva fostei sotii pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, pentru neplata cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere a minorului.
Din pacate ,lucreaza in strainatate,si traieste in concubinaj!Nu are nimic pe numele ei!
teetw116 a scris:

Din pacate ,lucreaza in strainatate,si traieste in concubinaj!Nu are nimic pe numele ei!

O puteți executa silit și acolo prin Ministerul Justiției, dacă lucrează cu carte de muncă.
I se va reține din salariu direct la angajator.
De asemenea puteți merge la DIICOT să-i faceți plângere penală pentru abandon de familie, faptă pentru care riscă până la 3 ani de închisoare.
Interesați-vă aici pe forum care sunt procedurile în legătură cu executarea silită în alt stat.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
Va multumesc pentru informatiile utile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie intretinere ContSters311042 ContSters311042 Buna ziua, In cazul in care tatal nu a platit pana acum pensia de intretinere a copilului, s-a strans o suma frumusica, stiu ca se poate executa silit, dar ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare de 1 an si jumatate adrian68 adrian68 am divortat am o sentinta definitiva si irevocabila prin care se cere mamei sa plateasca o pensie alimentara.din pacate nu am primit de 1 an si jumatate.am ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru marirea pensiei alimentare a minorului Angela Brudaru Angela Brudaru :-/ Sint o mamica cu doi copii dintr-o casatorie esuata, si as dori sa aflu cum trebuie sa formulez, mai bine zis ce articole din Codul Familiei sau din alte ... (vezi toată discuția)