avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament

la ce riscuri ma expun daca cumpar un apartament obtinut de propietar prin contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager.apartamentul este intabulat pe numele propietarului ,dupa decesul nuda-i propietar in 2015
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
marktudose, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:24, 16 Martie 2016
Buna ziua,
Nu se prea intelege ce doriti sa intrebati?
A murit uzufructuarul (prin urmare, dreptul de uzufruct nu se moștenește de către moștenitorii uzufructuarului deoarece acest drept încetează prin moartea sa) si folosinta a revenit nudului proprietar? sau a murit nudul proprietar (si de exemplu, dacă în urma dezbaterii succesiunii, nuda-proprietate este moștenită de către uzufructuar)?
In mod normal, daca apartamentul nu este intr-un litigiu si a revenit cui trebuia sa revina, nu veti avea probleme. Poate va lamuriti din intrebarile mele, altfel, reveniti cu o intrebare mai clara.
Toate cele bune!
in anul 2015 a murit nudul proprietar iar apartamentul a revenit prin actul de vanzare cumparare , intocmit in urma cu 9 ani ,uzufructuarului .ma pot astepta ca urmasii nudului propietar sa conteste vanzarea apartamentului?.multumesc
eu cred ca ii incurcati pe astia intre ei, cred ca ala care a murit era uzufructuarul.
( nu ca ar fi exclus ca uzufructuarul sa il fi mostenit pe nud, dar putin probabil)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces uzufructuar AliaXa AliaXa Doi batrani au facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager in favoarea fiicei unice. Primul a decedat batranul, iar acum a murit si ... (vezi toată discuția)
Anularea dreptului de uzufruct ally22chuchita ally22chuchita Buna ziua. Am cumparat un imobil cu bani donati de la mama si am acordat drept de uzufruct viager atat pentru mama cat si pentru sotul acesteia (nu este tatal ... (vezi toată discuția)
Uzufruct micula micula problema mea e urmatoarea....in cazul unui contract de v-c cu drept de uzufruct proprietarul isi pierde viata dreptul de uzufruct inceteaza sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)