la ce riscuri ma expun daca cumpar un apartament obtinut de propietar prin contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager.apartamentul este intabulat pe numele propietarului ,dupa decesul nuda-i propietar in 2015
Buna ziua,
Nu se prea intelege ce doriti sa intrebati?
A murit uzufructuarul (prin urmare, dreptul de uzufruct nu se moștenește de către moștenitorii uzufructuarului deoarece acest drept încetează prin moartea sa) si folosinta a revenit nudului proprietar? sau a murit nudul proprietar (si de exemplu, dacă în urma dezbaterii succesiunii, nuda-proprietate este moștenită de către uzufructuar)?
In mod normal, daca apartamentul nu este intr-un litigiu si a revenit cui trebuia sa revina, nu veti avea probleme. Poate va lamuriti din intrebarile mele, altfel, reveniti cu o intrebare mai clara.
Toate cele bune!
in anul 2015 a murit nudul proprietar iar apartamentul a revenit prin actul de vanzare cumparare , intocmit in urma cu 9 ani ,uzufructuarului .ma pot astepta ca urmasii nudului propietar sa conteste vanzarea apartamentului?.multumesc
eu cred ca ii incurcati pe astia intre ei, cred ca ala care a murit era uzufructuarul.
( nu ca ar fi exclus ca uzufructuarul sa il fi mostenit pe nud, dar putin probabil)
Deces uzufructuar
AliaXa
Doi batrani au facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager in favoarea fiicei unice. Primul a decedat batranul, iar acum a murit si ... (vezi toată discuția)
Uzufruct
micula
problema mea e urmatoarea....in cazul unui contract de v-c cu drept de uzufruct proprietarul isi pierde viata dreptul de uzufruct inceteaza sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)