problema mea e urmatoarea....in cazul unui contract de v-c cu drept de uzufruct proprietarul isi pierde viata dreptul de uzufruct inceteaza sau ramane valabil cu noul proprietar sau mostenitor?
Uzufructul este dreptul pe care il are o persoana, uzufructuarul, de a se folosi de un bun si de a-i culege fructele pe timpul vietii sale;dreptul de dispozitie asupra lucrului revenind nudului proprietar.
In cazul unui contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager , proprietarul detine nuda proprietate iar uzufructuarul detine posesia pe toata durata vietii sale. Chiar daca se instraineaza apartamentul , noul proprietar este obligat sa respecte dreptul de uzufruct viager al uzufructuarului.B-)
Dreptul de uzufruct nu e tinut de caracterul intuitu personae (cum e dreptul de uz , care e incesibil ).Asa incat , mostenitorii vor exercita poesia si folosinta asupra bunului asupra caruia s-a constituit uzufructul .
Domnule Grigore, uzufructul si posesia nu e acelasi lucru.
Ioana, nu inteleg: moare proprietarul nud, cum sa aiba uzufructul mostenitorii lui? Cred ca uzufructuarul isi vede de treaba si uzufruct, iar mostenitorii de nuda proprietate, nu?
Si uzufructul e chiar in considerarea persoanei, nu se face oricui si nu se tansfera pentru caz de moarte...
Uzulfruct viager
nenea toto
Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,taxe
edy77
ce drept am asupra unui imobil mostenit, din care eu detin 50% , celalalt proprietar detine celalalt 50% si intregul imobil este este cu uzufruct viajer ... (vezi toată discuția)