avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

Va rog frumos spuneti-mi si mie clar si detailat ce drepturi are o persoana care detine clauza de uzufruct viager a unui imobil.
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 14:51, 24 Februarie 2010
Dreptul pe care il are o persoana, uzufructuarul, de a se folosi de un bun si de a ii culege fructele pe timpul vietii sale, dreptul de dispozitie asupra lucrului revenind nudului proprietar.
Mai pe intelesul tuturor, uzufructuarul se foloseste in timpul vietii lui de bunul respectiv si mai ales culege fructele sale: civile (chirii). Este singura persoana care poate inchiria bunul si sa il administreze.
Nudul proprietar nu are decat dreptul de a vinde bunul respectiv, nimic altceva. Daca vinde bunul respectiv, cel care cumpara va trebui sa il cumpere cu sarcina, respectiv va trebui sa accepte existenta uzufructuarului viager.
Nudul proprietar va deveni proprietar deplin la moartea uzufructuarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct pasniciuc andrei pasniciuc andrei MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC (vezi toată discuția)
Vreau sa aflu marinutza marinutza buna! vreau sa aflu niste lucruri legate de uzufruct viager si nuda proprietae. Concret! tatal meu a vandut surorii si cumnatului meu o casa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)