Impreuna cu sotia mea, avem in ingrijire pe mama sotiei, in virsta de 93 ani. Mama sotiei este incadrata la handicap grav si permanent, iar de 3 ani este complet imobolizata la pat. Doresc sa stiu daca, in aceste conditii pot fi scutit la plata contributiilor la intretinere pentru partile comune ale blocului. Mentionez ca, am toate serviciile contorizate individual (consum apa, energie electrica, gaz). Va multumesc.
@ioan37,
Nu, nu aveti cum sa fiti scutiti de plata cheltuielilor de intretinere. Ar insemna ca ceilalti vecini sa plateasca in locul dumneavoastra. Contractele se incheie intre asociatie si terti (furnizori de utilitati, prestatori de servicii, salariati...) si aceste contracte nu pot cuprinde clauze prin care sa se diminuieze factura in functie de situatia interna a asociatiei, de situatiile particulare ale locatarilor...
Oricum avand "totul contorizat", asa cum spuneti, aveti de plata foarte putin catre asociatie in afara de ceea ce platiti in baza acestei contorizari "totale".
Energia electrica o aveti contorizata pentru apartament, nu pentru iluminatul comun sau pentru functionarea liftului (daca e cazul). Gunoiul nu il aveti contorizat.
Deci pentru gunoi si energie electrica trebuie sa platiti si pentru soacra dv. deoarece in lege nu se prevede niciun fel de scutire pentru persoane cu dizabilitati, bolnave sau bebelusi pana la o anumita varsta.
Suma acestor utilitati / 1 persoana este foarte mica, in jur de 10 lei, si nu stiu daca merita efortul
Totusi se poate rezolva problema numai la nivelul asociatiei dv., facand o cerere in acest sens adresata comitetului, respectiv presedintelui asociatiei. Daca comitetul este de acord sa va scuteasca de aceste cheltuieli pentru o persoana, va va scuti.
Buna seara am si eu o intrebare am un băiețel cu handicap grav asi dori sa stiu daca se face scutire la energia electrică?? Aștept răspunsul dvs va multumesc
Drepturi
aly99
De la ce obligatii financiare este scutit un adult cu handicap grav,catre asociatia de locatari (exemplu:este netransportabil si este trecut la iluminatul ... (vezi toată discuția)