avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ploua in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ploua in apartament

Dupa ploaia de aseara m-am trezit cu 2 pete de apa pe tavan, stau la ultimul etaj.
Deasupra este un pod.
Blocul este din 2008 si are garantie 10 ani pentru vicii ascunse. Poate fi un viciu ascuns tavanul prin care a intrat ploaia?
Cine plateste reparatia tavanului? E acoperit de garantie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:03, 7 August 2009
Avand in vedere ca intr-un an aveti deja probleme de acest gen, e bine sa cititi mai intai contractul, certicatul de garantie, toate documentele perfectate la predarea-primirea imobilului; anuntati-i in scris asupra problemelor pe care le aveti si solicitati delegarea unui reprezentant al constructorului, in vederea evaluarii pagubelor si efectuarea reparatiilor la acel pod. In caz contrar, ii veti actiona in judecata, daca veti fi nevoita sa suportati singura contravaloarea reparatiei mai intai, in vederea recuperarii sumelor.
Multumesc doamna avocat. Nu cred ca platesc eu reparatia tavanului ci asociatia, fiind la ultimul etaj si podul, parte comuna, avind o deficienta. Ma insel?
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
Dana Marin, utilizator
E bine sa faceti ceea ce va sugerat d-na avocat dar impreuna cu o comisie formata din conducerea asociatie. Adica dv sesizati presedintele asociatie. Acum este in garantie si , la interventia conducerii asociatiei , constructorul ar trebui sa faca reparatia fara sa ceara bani. Daca nu ar fi in garantie asociatia ar trebui sa faca lucrarea, pe banii dv, ai proprietarilor conform cotei indivize, dar trebuie sa sesizati oricum aceasta infiltrare de apa pentru ca presedintele si comitetul sa aiba cunostinta si sa demareze actiunea de reparatie.
Asadar , nu va inselati, aveti dreptate cand spuneti
Nu cred ca platesc eu reparatia tavanului ci asociatia
dar asociatia sunteti si dv ., asociatia ia banii de la dv daca nu intra in garantie.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie bloc pentru vicii ascunse Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc nou, la ultimul etaj, are un an. De la ploaia de aseara mi-a intrat apa pe tavan in bucatarie. Firma care a vindut a dat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament ... RaduB123 RaduB123 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament aflat la etajul 8 intr-un bloc de 10 etaje. Ultimele 2 etaje sunt etaje retrase si au ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse apartament cu prima casa PHUSULAN PHUSULAN Buna ziua, Am achizitionat acum 1 luna un apartament la et. 9 intr-un bloc de 10 etaje, din anul 1981.Mentionez ca la prima ploaie, am inceput sa am ... (vezi toată discuția)