Buna seara!
In ianuarie 2015 am fost accidentat involuntar de catre un coleg de munca. A alunecat pe gheata, m-a lovit cu o scula peste gura rupandu-mi un dinte si fisurand alti doi.
Am fost la dispensarul unitatii imediat, acesta inregistrand accidentul, am anuntat seful ierharhic superior.A doua zi am fost la medicina legala, am obtinut certificatul medico legal. A durat un an sa-mi pun implant +alte lucrari legate de accident.Firma nu a anuntat accidentul, am facut-o eu si ITM i-a sanctionat. Am depus facturile costurilor de refacere a danturii cu toate actele medico-legale. Firma refuza plata acestora facand presiuni asupra mea. Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat!
Medicul legist recomanda 15-16 zile ingrijire medicala.
Firma nu declara accidentul de munca, am facut-o eu dupa cca 8 luni la ITM cand am vazut ca vor sa ascunda accidentul. Au fost amendati.
Am fost mutilat, am poze si certificat medico legal.
Nu cred ca e era nevoie de concediu medical pentru a certifica in plus o mutilare dovedita cu acte medicale legale.
De ce nu ati primit concediu medical avand recomandarea medicului legist ?
Actele medicale si pozele pe care le detineti pot fi utilizate in instanta.
Concediul medical certifica necesitatea asistentei medicale la domiciliu/ in spital, dupa caz. Daca nu ati avut CM de minim 3 zile, nu sunt indeplinite in totalitate, conditiile pentru AM prevazute in Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
-art.5 lit.g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces.
La instanta puteti depune si PV de cercetare eveniment de catre comisia numita la nivelul firmei in urma dispozitiei date de catre ITM.
Am avut un accident de munca in anul 2016,am alunecat si mi-am dizlocat umarul drept, dupa terapie care a durat patru luni nu ma-m vindecat. La cererea avocatului am facut oalta expertiza medicala la particular, propus de avocat, am fost diagnosticat cu dizlacare a umarului in trei locuri, mi sa recomandat sa fac iar terapie timp de 16 -20 de saptamini dupa care injectie cu steroizi si daca nu ma refac sa ma opereze .anul 2017 a fost foarte greu am muncit putin din cauza dureri lor, au inceput probeme financiare si am ajus la despartire cu sotia ,care ma ajutat foarte mult in aceasta perioada. Nu am putut sa ma intretin singur si am fost nevoit sa plec din anglia si ma-m intors in romania in ianuarie 2018 .avocatu nu poate sa mai imi acorde ajutor medical gratuit in romania si imi cere sa-I spun ce suma de bani doresc:pentru a ma reface in cazut ca ajung la operatie imi trebuie un an de zile de recuperare. Puteti sa imi dati un sfat ce suma as putea sa cer sa termin mai repede cu acest proces ? Va multumesc.
Trebuia sa deschideti o discutie noua pentru a lasa utilizatorul care a deschis discutia initiala sa poata comenta in continuare, fara a se crea suprapuneri. Moderatorul urmareste greu subiecte diferite deschise de mai multi utilizatori in cadrul aceleiasi discutii.
@Mihalache Nicusor
Nu am inteles mare lucru din cele mentionate de dvs. si oricum nu detin informatii in sensul dorit de dvs. Cui ar urma sa cereti o suma de bani ? In Romania sau in Anglia ?
Este aproape imposibil sa poti evalua niste costuri pentru ceva care nu s-a intamplat inca.
Daca va hotarati sa intrebati ceva concret, deschideti o noua discutie si furnizati date care sa se lege unele de altele, sa aiba un sens.
În urma cu trei luni am alunecat la munca colega mea o spălat cu pur am alunecat și mi am rupt piciorul sunt operata am luat în timpul asta medical dar ei tot caută motiv să mă de-a afara credeți că aș putea da firma in judecata ?