avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitionare apartament pe firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitionare apartament pe firma

Buna ziua,

Ma numesc george si am si am o microintreprindere cu doi angajati (eu si sotia mea), platitoare de impozit pe venit si platitoare de TVA (TVA incepand cu 1 februarie 2016). Firma are sediul in apartamentul nostru proprietate personala, unde ne desfasuram si activitatea (IT).

Am vrea sa cumparam un apartament mai mare, pe care sa-l folosim ca locuinta, iar actualul apartament sa-l folosim ca spatiu de birouri. Am strans niste bani in firma, insa daca ii scoatem sub forma de dividende nu ne ajung pentru a cumpara apartamentul si nici banca nu ne acorda un credit care sa acopere diferenta, intrucat dividendele nu se iau in calcul de catre banca iar salariile noastre nu sunt suficiente. Totusi, banca este in principiu de acord sa ne acorde creditul necesar pe persoana juridica.

Ce ma sfatuiti sa fac? Inteleg ca voi plati impozit mai mare pe apartament, avand in vedere ca apartine unei persoane juridice, insa ar mai fi si alte aspecte pe care sa le iau in calcul? De asemenea, este vreo metoda eleganta de a rezolva aceasta problema incurcata? Ma refer la faptul ca noi vom locui in apartamentul firmei iar firma isi va desfasura activitatea in locuinta noastra. Poate firma sa-mi puna la dispozitie apartamentul sub forma de locuinta de serviciu (nu stiu daca este corect termenul) sau printr-un contract de comodat sau chiar inchiriere? Sunt obligat sa am un punct de lucru in apartamentul cumparat pe firma? As vrea sa aflu cat mai multe detalii inainte de a face acest pas important, prefer sa fac totul 100% corect si legal sau sa mai astept, nu as vrea sa intru in cine stie ce incurcaturi.

Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 13:34, 16 Martie 2016
pe langa impozit mai mare trebuie luat in calcul si reevaluarea care se face la 3ani, mai exact din 3 in 3 ani,Societatea trebuie sa aiba obiect de activitate inchirierea imobilelor proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

vinzare /dare in plata / imobil la pers fizica (creditor) Klara77 Klara77 Buna seara ! Va rog frumos ajutati-mă cu un sfat legat de cum as putea sa trec apartamentul in care locuiesc , de pe persoana juridică pe persoana fizica ( ... (vezi toată discuția)
Infiintare microintreprindere. probleme cu banca la contractul de subinchiriere. ionutd ionutd buna ziua, am niste probleme cu privire la infiintarea unei microintreprinderi. acum 6 luni am vandut vechiul apartament, am facut credit ipotecar la banca si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe suprafata partiala a unui apartament nracolta nracolta In situatia in care un SRL are sediu intr-o camera dintr-un apartament care este proprietatea sotiei asociatului unic, cum se face calculul impozitului platit ... (vezi toată discuția)