avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum scad o masina de la financiar?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum scad o masina de la financiar?

BUNA ZIUA

Cu respect si stima va rog sa-mi dati si mie un sfat cum sa scad o masina de la financiar problema pe care o trag de cativa ani buni.In anul 2003 am cumparat o dacia 1300 an de fab.1970 am folosit-o 3 ani dupa care m-am hotarat sa o dau la fier vechi .,asta deoarece mai tot timpul era stricata.intr-o buna zi 2 tineri cu o furgoneta cu platforma mi-au oferit un pret bun la ea asa ca am decis sa accept oferta facuta de ei luata din curte si ca am vindut si ceva piese din ea.,spunandu-mi ca i-mi vor aduce factura dupa aceea.dupa mai multe incercari de a da de ei nu am reusit sa obtin nici o factura.am oprit actele masinii ,numerele si placutele cu seriade la motor si caroserie.

Rugamintea mea este sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac sa ma scad cu ea de la financiar ,si in prezent platesc taxe la ea
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:24, 15 Martie 2016
Conform normelor metodologice de aplicare ale art.471 cod fiscal
[ link extern ]
norme:
[ link extern ]

(2) Pentru mijlocul de transport pentru care contribuabilul nu mai poate face dovada existenței fizice, scăderea de la plata impozitului pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unui certificat de distrugere emis în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 82/2000 privind autorizarea operatorilor economici care desfășoară activități de reparații, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucție a vehiculelor rutiere, precum și de dezmembrare a vehiculelor scoase din uz, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 222/2003, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 19 din Legea nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și a vehiculelor scoase din uz.

(3) În lipsa documentului prevăzut la alin. (2), contribuabilul care nu mai poate face dovada existenței fizice a mijlocului de transport cu care figurează înregistrat în evidențele organelor fiscale locale prezintă o declarație pe propria răspundere din care să rezulte elementele de identificare a contribuabilului și a mijlocului de transport respectiv, documentul prin care a dobândit acel mijloc de transport, împrejurările care au condus la pierderea acestuia și operează, în ceea ce privește scăderea de la plata obligațiilor fiscale datorate, începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care depune această declarație la organul fiscal la care figurează înregistrat, numai dacă are achitate integral orice obligații fiscale datorate de natura impozitului asupra mijloacelor de transport stabilite până la data de 31 decembrie a anului fiscal în care depune declarația
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2016
carmen01011958, moderator
Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil,urmare predarii acestuia la unitate fier vechi fara a detine document justificativ
In baza declaratiei notariale,faceti cerere de radiere bun mobil la cererere
Autoritatea fiscala teritoriala are obligatia sa dispuna radierea bunului mobil de pe rolul dv fiscal dupa achitarea eventualelor debite in evidenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite auto claudia1975 claudia1975 Buna ziua, Ce modalitate legala exista pt a scoate de la taxe si impozite locale 2 autoturisme date la fier vechi pt care la momentul respectiv nu s.a ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la fisc constantin83 constantin83 Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri. am avut o masina (an fabricatie \'85) care a fost dezmembrata in urma unui ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului in cazul radierii unui autovehicul CristineO CristineO Buna ziua Intentionez sa radiez masina pe care nu o mai folosesc de cativa ani. Intrebarea mea este daca radiez masina mai platesc impozitul ? Cum scap de ... (vezi toată discuția)