Va rog frumos, daca se poate, sa imi precizati o fraza pe care as vrea sa o adaug in antecontractul de vanzare-cumparare, eu fiind cumparator, prin care sa reiasa, foarte clar faptul ca daca tranzactia nu se realizeaza si nu este vina mea (adica de exemplu din nu stiu ce motiv banca nu imi aproba creditul sau nu imi apoba suma care imi este necesara sau alte motive care nu tin de mine) sa primesc inapoi banii de avans care trebuiesc dati la semnarea antecontractului. Mentionez ca am fost la o banca care mi-a dat o preaprobare a creditului.
"În cazul în care promitentul cumpărător nu se va califica pentru obţinerea unui credit bancar prin programul Prima Casă, sau acest program nu mai poate fi derulat din motive legale, sau in cazul in care in urma evaluarii imobilului unitatea bancara acorda un credit mai mic decat creditul necesar achitarii pretului, noi, părţile convenim de comun acord să desfiinţăm prezenta promisiune, fiind repuși în situaţia anterioară.
Returnarea prestațiilor urmează a se face în termen de 2 (două) zile lucrătoare calculate de la prezentarea de către promitentul cumpărător a dovezii că unitatea bancară creditoare și/sau Fondul Naţional de Garantare au respins cererea de creditare.
Returnarea avansului de către promitentul-vânzator se va face prin înmânarea în numerar a sumei de X (....) EUR, în termenul de 2 zile lucrătoare menționat anterior în aceeași locație în care a fost primită, respectiv, la sediul notariatului ...din str....nr.....
Nereturnarea de către promitentul-vânzător a avansului, în cuantumul și în termenul stipulat anterior, obligă promitentul-vânzător la plata unei penalități de 1,5% din suma nerestituită, pentru fiecare zi de întârziere, până la executarea integrală a obligației."