avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute - plata cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute - plata cheltuieli de judecata

In urma cu aprox 15 ani am cedat unei rude (fara acte) 1000mp teren agricol spre folosinta deoarece am 80 de ani sunt bolnav si nu mai pot lucra . In prezent ruda respectiva a blocat accesul unui vecin catre un teren agricol infundat care este in proprietatea unui vecin. Vecinul respectiv ne-a chemat la judecata , inclusiv pe mine in calitate de parat (?) desi nu eu am blocat accesul . Prima instanta a hotarat ca eu trebuie sa deblochez accesul (4 m de sarma ghimpata) si sa platesc si 2500 lei cheltuieli de judecata reclamantului. De asemeni in hotarare nu se face nici o referire la eventuale despagubiri . Va rog cu respect daca se poate sa ma lamuriti daca am vreo sansa la apel sa scap de plata cheltuielilor de judecata sau cum as putea determina reclamantul sa cumpere de la mine cei 32 mp teren acces si sa ma lase in pace. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: dana61 , utilizator 08:48, 16 Martie 2016
Buna seara,
Sunteti parat pentru ca dumneavoastra sunteti PROPRIETAR.
Nu aveti sanse sa scapati de acele cheltuieli ci doar sa le sporiti.
Incercati sa-i faceti o oferta de vanzare acelui vecin.
Va puteti intoarce impotriva rudei care exploateaza efectiv terenul pentru despagubiri. Aveti cam 50% sanse de castig dar daca nu intelege sa va despagubeasca ii luati terenul si-l vindeti cui da mai mult.
Multumesc frumos pt. raspuns desi mi-e greu sa ma bucur de el . Deci chiar daca nu am folosit eu terenul eram obligat sa-i facilitez accesul , il despagubesc acuma pentru ca nu am facut-o si mai mult decat atat ii cedez si lui 32 mp loc acces ... dar eu raman in continuare proprietar (cu cheltuieli si raspunderi) fara sa am dreptul sa fac ce doresc pe/cu terenul meu ? Cine ar dori sa cumpere un astfel de teren?
=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere robimichel robimichel Buna ziua, Am un teren fara acces la drumul public. Accesul este blocat de o parcela a vecinului, care nu vrea sa-mi acorde dreptul la servitute de trecere ... (vezi toată discuția)
Grãnițuire. executarea unei hotariri judecatoresti. construcția propriu-zisã a gardului. ion minca ion minca Am un vecin care practic si-a parasit proprietatea incit gardurile au cazut, vegetatia a crescut salbatica etc. Am fost fortat sa apelez la justitie pentru ... (vezi toată discuția)
Help: gard sarma ghimpata ilegal pus pe terenul meu...ce fac? maserati111 maserati111 Am in proprietate un teren intravilan la marginea sectorului 5 si un vecin care se tot intinde ilegal cu garduri improvizate pe terenul meu, motivand ba ca il ... (vezi toată discuția)