avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Abuz al primariei la perceperea impozitului anual ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Abuz al primariei la perceperea impozitului anual pentru locuinte

Buna seara,
Intrucat intre mine si parintii mei este incheiat un contract de intretinere, de cativa ani primaria imi percepe impozitul anual pentru doua apartamente (al meu si cel in care locuiesc parintii), ca si cand as fi proprietar pe apartamentul parintilor si bineinteles impozitul este majorat pentru a al doilea apartament. Eu cred ca este vorba de un abuz, cu scopul de a ma incadra ca proprietar a doua locuinte si a mi se percepe un impozit majorat, in conditiile in care nu ma consider proprietar pe apartamentul parintilor nici in fapt si nici de drept deoarece contractul de intretinere nu este contract de vanzare-cumparare. Va rog sa-mi comunicati care sunt prevederile legale aplicabile in situatia prezentata si cum ma sfatuiti sa procedez in continuare pentru a-mi recupera banii platiti in plus mai multi ani, intrucat inspectorii de specialitate de la taxe si impozite locale nu sunt de acord cu opinia mea. Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 18:23, 18 Martie 2016
Sincer, nici eu nu prea sunt de acord cu opinia dvs; contract de intretinere inseamna contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera sau intretinere, cumva? Pentru ca in acest caz, la data semnarii contractului, dvs ati dobandit proprietatea asupra bunului respectiv (adica sunteti bun de plata impozitului), cu obligatia dvs de a presta intretinere persoanei de la care ati dobandit bunul in cauza, ori de a-i asigura folosinta bunului respectiv pana la deces (depinde de tipul de contract incheiat). In asemenea conditii, pana anul acesta, va incadrati la plata impozitului majorat pentru a doua proprietate, intrucat ati dobandit dreptul de proprietate, chiar daca nu si folosinta bunului in cauza. De anul acesta nu se mai plateste impozit majorat pentru mai multe proprietati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere act vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera camym camym Va rog sa-mi spuneti si mie in ce conditii se poate rezilia un act de vanzare cumparare cu clauza de habitatie viagera daca mai traieste doar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune dorutza33 dorutza33 Buna ziua, Se poate partaja, dupa divort, un imobil dobandit de soti prin act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, in conditiile in care mai este in ... (vezi toată discuția)
Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)