avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Un sfat va rog :)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Un sfat va rog :)

Buna ziua,

O ruda de a mea este in urmatoarea situatie si as dori un sfat daca se poate, si anume cum sa actionez(intentionez sa o ajut cat pot de mult).

Situatia in fapt sta in felul urmator: Persoana are 58 ani, a aplicat pentru indemnizatie de pensie prin Casa de Pensii Brasov acum 3 ani pentru a primi indemnizatia pe caz de boala. Cei de la casa de Pensii nu i-au luat in calcul grupa a-II-a de munca din cauza ca pe statele de plata pe perioadele lucrate nu ii aparea grupa. Mai mult singurele acte doveditoare sunt in judetul Giurgiu intr-o arhiva care refuza sa predea actele(inclusiv catre casa de pensii). Pentru o perioada de 2 ani ( pana anul trecut ) a primit idemnizatia fara grupa a2-a - adica mai putin. Anul trecut in 2015, a aplicat din nou pentru pensie, iar de 3 luni de zile dosarul i-a fost "mutat" pentru analiza in Bucuresti.

Intrebarile mele in situatia de fata sunt:

1) Cum se poate contracara legal faptul ca de 3 luni nu i s-a dat un raspuns iar pensia ( si asa mica ) nu a primit-o?

2) Cum poate (prin ce actiune, banuiesc ca o cerere de chemare in judecata) sa i se recunoasca grupa a 2-a , mai ales ca peste cativa ani va putea aplica pentru pensia de limita de varsta?

Am nevoie de un sfat pentru a sti cum sa procedez, resursele mele financiare si ale rudei nu sunt unele de invidiat dar sunt pregatit sa suport costurile unei actiuni inclusiv prin avocat, daca alta solutie nu exista.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Important!!!bună ziua. sunt născută la 07.04.1961.am stagiu de cotizare ... Aero1961 Aero1961 Bună ziua. Sunt născută la 07.04.1961.Am stagiu de cotizare realizat de 20ani si 24 zile la care am depus actele cu anii lucrați în grupa 2 si a rezultat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa de munca neluata in seama de casa de pensii razvan4356 razvan4356 De ce nu se ia in considerare o adeverinta data de o societate(FAUR S.A.) in aceasta adeverinta este mentionata anii munciti in grupa a2-a mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Incurcate sunt caile domnului Statescu Statescu Buna ziua! Am lucrat, inainte de 1989, la o institutie din Brasov,care in anul 2001 a fost desfiintata. Arhiva ei este in pastrare la o societate din Giurgiu. ... (vezi toată discuția)